https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Pred nami je finale Eme FREŠ, med tekmovalci tudi Prekmurka

18.01.2020 ob 9:30  

V soboto, 18. januarja, bo potekal finale Eme FREŠ, v katerem se bo deseterica finalistov potegovala za nastop na izboru Ema 2020, med njimi tudi Prekmurka Saška.

Izbor Ema FREŠ je namenjen mladim in še neuveljavljenim glasbenikom. V spletnem predizboru, ki je potekal novembra in decembra lani, je bilo izbranih deset finalistov, ki so z demo kratkimi verzijami prepričali glasovalce na spletni strani in strokovno komisijo.

Med desetimi finalisti je tudi tekmovalka iz Pomurja, Saška – Saša Matajič namreč prihaja iz Črenšovcev. Poleg nje bodo nastopili še Alfirev, Astrid in Avantgarden, Klarity, Lana Hrvatin, Marmoris, Parvani Violet, Pia Nina, Stella in Younite. Izseke pesmi finalistov lahko slišite v spodnjem posnetku.

Medtem, ko smo finaliste izbora zbirali na spletu, bomo finale Eme FREŠ lahko spremljali na televizijskih zaslonih. Finale izbora bo namreč v soboto ob 20. uri na TV Slovenija 1.

Med finalisti bosta izbrana dva zmagovalca. Enega bodo izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega bo z glasovanjem določila tričlanska strokovna komisija. Zmagovalca Ema Freš se bosta pridružila že uveljavljenim glasbenim izvajalcem v boju za nastop na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020.

Izbor Ema bo 22. februarja 2020. Znan je tudi že izbor desetih uveljavljenih tekmovalcev, ki se jim bota pridružila zmagovalca Eme FREŠ. To so: Ana Soklič, Božidar Wolfand - Wolf, Gaja Prestor, Imset, Inmate, Klara Jazbec, Lina Kuduzović, Manca Berlec, Simon Vadnjal in Tinkara Kovač

Na letošnji Emi bo sicer sistem glasovanja enak kot lani. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat, med njima pa bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, ki bo Slovenijo maja zastopal na Evrovizijskem odru v Rotterdamu.

Foto: RTV Slovenija

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2020 ob 9:34 gost

      Sramota od glasbe, če temu sploh lahko rečeš glasba.

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2020 ob 10:00 gost

      Res sramota od glasbe, od kod ti so, nihče za njih nikoli slišal, imena čudna ali so vsi pobegnili iz kake ustanove ???

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2020 ob 10:02 gost

      MANJKA SAMO ŠE ROMANO GLOSO SA PEVAČICOM.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2020 ob 11:49 gost

      Hahaha ,dobra :D gost 10:02 -pa ,še kak "šlager" buzerant Bači,Baši,Basi ali kaj je že ,pa bi bili 1 na Evroviziji,100%

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2020 ob 16:21 Nekdo gost

      Glasujmo za Saško

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 16:32 gost

        A zato, ker je Prekmurka?????? Jaz, naivnež, sem pa mislil, da se glasuje za pesem, ki ti je najbolj všeč.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 17:19 Nekdo gost

        Če ti kaj ni všeč ne piši! Meni je komad všeč in me ne briga kaj boš pisal, ni pa treba zmerjati drugih ljudi.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.01.2020 ob 20:16 gost gost

      Nasplošno je ta evrovizija eno sranje in bi Slovenija že davno morala nehati pošiljati tja svoje predstavnike. Tu že već davno ni pomembna glasba ampak vse kaj drugega. Zmaga pa tak vedno neka brezvezna pesem, če se ji sploh tako lahko reče. Ta prireditev že dogo nima nič skupnega z glasbo. Ne vem zakaj na RTV še vedno forsirajo naše predstavnike in zapravljajo denar za nekaj, ka je že vnaprej opsojeno na propad. Prav zaradi tega se uveljavljeni glasbeniki ne prijavljajo na to tekmovanje, ker jim lahko samo škodi. Vendar tudi mladim izvajalcem ne koristi, ker hitro potonejo v pozabo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.