https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Prekmurka Saška zmagovalka Eme FREŠ

18.01.2020 ob 21:30  

Prekmurka Saška je zmagovalka letošnje Eme Freš, predizbora, s katerim so mladi in še neuveljavljeni glasbeniki dobili priložnost za morebiten nastop na Evroviziji. Na finalnem izboru Eme Freš so enega zmagovalca izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega pa je z glasovanjem določila tričlanska strokovna komisija.

Poleg Saške je postala zmagovalka tudi pevka Parvani Violet, zmagovalki pa se bosta pridružili že uveljavljenim glasbenim izvajalcem in se kot novinki na slovenski glasbeni sceni potegovali za nastop na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020. Izbor EME 2020 bo potekal 22. februarja 2020.

Znan je tudi že izbor desetih uveljavljenih tekmovalcev, ki se jim bosta pridružili zmagovalki Eme FREŠ. To so: Ana Soklič, Božidar Wolfand - Wolf, Gaja Prestor, Imset, Inmate, Klara Jazbec, Lina Kuduzović, Manca Berlec, Simon Vadnjal in Tinkara Kovač.

Na letošnji Emi bo sicer sistem glasovanja enak kot lani. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat, med njima pa bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, ki bo Slovenijo maja zastopal na Evrovizijskem odru v Rotterdamu.

Saška, Saša Matajič doma iz Črenšovcev, je zmagala  s pesmijo »Še kar lovim tvoj nasmeh«, ki ji lahko prisluhnete spodaj.

 Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija