https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Slovenski rokometaši do pomembne zmage in olimpijskih kvalifikacij

21.1.2020  

Slovenski rokometaši so se na letošnjem evropskem prvenstvu pomerili s Portugalci in po težki tekmi dosegli pomembno zmago. 

Portugalska - Slovenija  24:29 (15:14)

Portugalci so ob polčasu vodili s 15:14. Kljub temu, da je portugalski vratar Quintana spravljal slovenske rokometaše v obup, se je slovensko-portugalski obračun, v tretjem največjem mestu na Švedskem, končal z zmago Slovencev.

Kvalifikacije za olimpijske igre

Po današnji zmagi so si izborili kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu, blizu pa je tudi polfinale.

Foto: Fb Rokometna zveza Slovenija

Najboljši izbrani vrsti iz skupine v Malmöju se bosta prebili v polfinale, tretjeuvrščeno pa čaka obračun za končno peto mesto. Vse odločilne tekme bodo v Tele2 Areni v Stockholmu.

Odločala bo tekma z Norvežani

V sredo, 22. januarja, čaka Slovence še ena tekma proti Norvežanom, ki se bo pričela ob 18.15. 

Jutrišnja zmaga proti Norveški, slovenskim rokometašem, prinaša polfinale iz 1. mesta v skupini II. Remi proti Norveški prinaša polfinale iz 2. mesta v skupini II. Polfinale je dosegljivo tudi ob porazu proti Norveški (2. mesto v skupini II), a mora na tekmi pred tem Madžarska remizirati ali izgubiti proti Portugalski.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2020 ob 17:37 gost

      Dobro, da so nam sodniki podarjali sedemmetrovke, razveljavljali njihove gole, izključevali njihove igralce kot po tekočem traku, niso piskali korakov našim, če ne bi bila to velika katastrofa. Sramota sodnikov na evropskem prvenstvu. Ko morajo sodniki reševati Slovenijo pred Portugalsko, to vse pove o kvaliteti našega rokometa. Sramota.

      9 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2020 ob 20:14 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,sramota si edino ti s svojim zapisom.Si le rit,ki ni in ne bo nikoli nič,si le odpad našega pokolenja.Kar smo,kakšni smo,smo mi,in držati skupaj moramo.Če si Slovenec,ti povem,taki so bili vedno izdajalci našega rodu,smrdljivci odpadni,če nisi naše krvi pa pojdi nazaj odkoder so tvoji.

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2020 ob 20:56 gost

        Tudi navijač mora biti objektiven in povedati: " Hvala sodniki." . Če pa tekme nisi gledal in ne moreš biti objektiven, se pa ne oglašaj.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2020 ob 21:33 gost

      Lendavski, do najbolj pomembnih tekem imajo naši 26 ur počitka, Madžari samo 18 ur. Je to pošteno??

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2020 ob 22:26 Ne laži gost

        Ne filozofejraj, zadnjič so pa naši meli menje počitka. Sistem je pač takšen idnouk maš več idnouk pa nmenje počitka.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.01.2020 ob 5:13 Gost gost

        Ce bi se kaj v sport razmo oz. se kda ukvarjal z njim bi znal da je to turnirski sistem tekmovanja, kjer ni casa za pocitek. Saj pa ne igrajo eni in isti 60 minut.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.01.2020 ob 9:53 gost

        8:13..... ŠE EDEN NESPAMETEN BIZGEC, KI NE VE KAJ PIŠE. ZAKAJ NE BI SLOVENCI IGRALI PRVE TEKME OB 16.URI, MADŽARI PA ZADNJE OB 20.30, DA BI IMELI OBOJI PRIBLIŽNO ENAK ČAS ZA POČITEK?? NE, SLOVENCI MORAJO POČIVATI 8 UR VEČ???!!! RABIŠ PAČ MALO PAMETI V GLAVI, DA TO RAZUMEŠ. TO STA ODLOČILNI TEKMI ZA MEDALJE IN VSE EKIPE BI MORALE BITI ENAKOVREDNE. SE PA VIDI IZ AVIONA, DA SO NEKATERE V PREDNOSTI. TUDI PRI SODNIKIH. PIŠITE KAR HOČETE, DEJSTVA SO TAKŠNA.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2020 ob 0:22 gost

      Joj kak ste pametni ite špilat pa te vidli kak to izgleda ali pa bojte selektori, glede sodnikov pa nej bilo nikšega favoriziranja par malih napak je normalno nejso vplivali na rezultat kak proti Madžarski?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.01.2020 ob 9:43 gost

      NE LAŽI, NE IZMIŠLJUJ SI.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.01.2020 ob 12:25 gost

      Kar se tiče današnje tekme z Norvežani - Norvežani so že v polfinalu, zato se ne bodo naprezali, verjetno bodo igrali z rezevisti - ja, lahko zmagamo, samo ne potem kričati kako smo dobri, ker ta zmaga bo verjetno podarjena. Toliko.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.01.2020 ob 13:18 gost

        Dobro je da Madzari igrajo pred nami ce zgubijo mi danes v miru lahko izgubimo in smo v polfinalu. , lahko pa tudi izbiramo nasprotnika eni ali drugi. Ce Madzari zmagajo pa bo treba po piko v vsakem primeru vsak lahko vsakega premaga ,,dokazano,,. Otroci in cudaki navalite na negativne komentare.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.01.2020 ob 13:35 gost

        13:18 ..... to je tisto o čemer sem pisal v zgornjih komentarjih. Privilegij Slovenije in nekaterih drugih " znanih " reprezentanc. Boste nekateri končno razumeli kam pes taco moli?

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.01.2020 ob 14:48 gost

      Še za tiste, ki ste bolj počasne pameti. Tekmi Španija - Hrvaška in Norveška - Slovenija bi morali biti ob istem času. Ker nista, si bosta lahko Norveška in Slovenijaizbirali nasprotnika v polfinalu. To je pa zelo daleč od poštenosti. A SLEPCI BOSTE TULILI.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.01.2020 ob 17:24 Aaaa gost

      Df je pa zabluzo haloo tou je nej Mura, kero sovražiš, se vijdi ka cejli svejt sovrsžiš.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.01.2020 ob 17:49 gost

        Gorički klantoš, nikogar ne sovražim. Pišem pač resnico, ker nisem navijaško zaslepljen. Naj zmagajo z igro, pošteno, naj bodo boljši, ne pa, da jih sodniki izvlečejo. Kot so Muro spravili v Evropo, ko so za njo piskali neobstoječi penal. Sodnik mora biti SODNIK, ne pa plačanec ali navijač.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.