https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gosta megla ponekod ovira promet

21.01.2020 ob 11:30  

V zadnjih dneh smo v nekaterih delih Pomurja priča intenzivni megli. Ta povzroča slabo preglednost na cestah, pri čemer so ogroženi pešci, kolesarji in drugi udeleženci v prometu. Dodatna previdnost v teh dneh torej ni odveč.

 

O megli govorimo, kadar vidljivost zaradi prisotnosti vodnih kapljic pade pod 1000 m. Meglene kapljice, nastanejo ob kondenzaciji, zrak se pri tem ohladi do temperature rosišča. Gre za pogost pojav in neposredno ne povzroča škode, posredno pa bi lahko rekli, da ima megla vpliv na cestni promet. Še posebej nevarna je megla v pasovih, ko se na kratki razdalji zelo hitro spreminja vidljivost.

Ob meglenih dneh tudi večkrat prižgemo luč, zato je večja tudi poraba energije. Kakovost zraka je v meglenih zimskih dneh zelo slaba. Sivi dnevi vplivajo tudi na nekatere vremensko občutljive ljudi.

Megleno vreme pa lahko pričakujemo tudi v prihodnjih dneh. Vremenoslovci za jutri napovedujejo pretežno jasno vreme. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3 °C, najvišje dnevne na severovzhodu okoli 4, drugod od 6 do 11 °C. Pretežno jasno bo tudi v četrtek in petek. Oba dneva bo zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah megla.

* Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.