https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Metallica tribute navdušila v Bunkerju

Murska Sobota, 26.01.2020 ob 6:00  

V soboto, 25. januarja, je v murskosoboškem Bunkerju nastopila skupina Metallica tribute - Inciter .

Sobotni večer je bil posvečen metal artifaktom, ki so na sceni že več kot 40 let in glede na njihove aktivnosti izgleda, da se še ne mislijo ustaviti. Pravijo jim tudi metal Rolling Stonesi.

METALLICA je ameriški thrasherski band ustanovljen leta 1981 v Los Angelesu.

Pesmi iz njihovih začetkov je obeležil hiter tempo, instrumentali in na splošno agresivno igranje, kar jih je uvrstilo v skupino velike štirke thrash metala skupaj s Slayerom, Megahethom in Anthraxom. Skupina je bila deležna velikega porasta baze oboževalcev v glesbeni undergroud skupnosti z objavo albuma Master of Puppets, ki je opisan kot eden od najvplivnejših thrash metal albumov.

Njihovo popularnost je dodatno učvrstil album Metallica, bolj poznan tudi kot The Black Album in se je premierno uvrstil na prvo mesto lestvice Billboard 200.

Kljub temu, da so prvo mesto lestvice Billboard 200 dosegli tudi s St. Angerom je mnoge njihove oboževalce od skupine odvrnilo dejstvo, da so se odmaknili od njihovega prvotnega glasbenega stila.

Metallica je objavila deset studijskih albumov, tri koncertne, dva EP-a, 24 glasbenih videov in 45 singlov. Osvojili so devet nagrad Grammy, pet zaporednih albumov pa se jim je uvrstilo na prvo mesto lestvice Billboard 200. Omenjeni The Black Album iz leta 1981 je prodan v nakladi 11 milijonov primerkov v ZDA in 22 milijonov primerkov širom sveta, kar ga je uvrstilo na 25. mesto najprodajanih albumom v državi.

Metallico so obiskovalci poslušali v izvedbi odlične Metallica tribute skupine INCITER iz Hrvaške.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija