https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V helikopterski nesreči umrl košarkarski zvezdnik Kobe Bryant

26.01.2020 ob 21:30  

Na krovu helikopterja, ki je 26. januarja, strmoglavil v bližini Los Angelesa je bilo devet ljudi, med drugimi nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant in njegova trinajstletna hčerka, je sporočila tamkajšnja policija.


"Ni preživelih. Skupaj je bilo na krovu devet ljudi, pilot in osem potnikov," je v izjavi za javnost povedal načelnik policije Alex Villanueva. Dodal je, da se je nesreča zgodila v času, ko je območje prekrivala gosta megla. Gasilci so klic na pomoč dobili ob 9:47 in se takoj z vozili odpravili na mesto nesreče, kjer je padec helikopterja sprožil manjši travniški požar.

"Vremenske razmere so bile tako slabe, da reševalci niso mogli vzleteti. Tja so se odpravili z vozili in nato peš v hrib," je dodal predstavnik za javnost tamkajšnje policije Josh Rubenstein.

Župan Los Angelesa Eric Garcetti je potrdil, da sta med umrlimi Kobe Bryant in njegova hčerka Gianna. Ta je bila ena od štirih deklet, ki so se košarkarju rodile v zakonu z ženo Vanesso.

Enainštiridesetletni nekdanji zvezdnik lige NBA in njegova hčerka sta bila na poti na košarkarsko tekmo. Po poročanju medijev naj bi bili na krovu še drugi udeleženci te tekme. Med njimi 56-letni trener John Altobelli z ženo in eno od dveh hčerk.

Villaneuva je novinarjem povedal, da bodo imena vseh devetih umrlih sporočili v naslednjih dneh, hkrati pa je sporočil, da je na poti v Kalifornijo že 18-članska delegacija nacionalnega odbora za prometno varnost, ki bo preučila okoliščine nesreče.

*Foto: Getty Images

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.