https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO in VIDEO: Radenski svetniki potrdili vse predlagane sklepe

Radenci, 28.01.2020 ob 6:00  

V petek, 24. januarja je v sejni sobi Kajetana Koviča in Lojzeta Logarja Občine Radenci potekala 11. redna seja Občinskega sveta Občine Radenci.

Kot smo poročali tukaj, je bila osrednja točka seje obravnava proračuna za leto 2020, ki je bil s strani svetnikov potrjen. Dnevni red pa je poleg proračuna obsegal še 12 drugih točk.

Tako so svetniki potrdili imenovanje Mojce Karnet, Dušana Domanjka in Norme Bale za predstavnike lokalne skupnosti v svet šole Osnovna šola Kapela in predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o grbu, zastavi in imenu Občine Radenci ter imenu Radenci, ki ureja zaščito imena Občine Radenci ter imena Radenci.

Obravnavali in potrdili so tudi predlog Sprememb in dopolnitev Poslovnika Občine Radenci s katerim se podaljša rok, potreben za ustrezno obravnavo gradiva s strani občinskega sveta. Istočasno spremembe urejajo še objavo sej občinskega sveta.

Beseda je tekla tudi o oskrbi s pitno vodo. V Sodni poravnavi v zvezi s sistemom C pomurskega vodovoda, ki je bila sklenjena 9. januarja (o tem smo pisali tukaj), se je Občina Radenci zavezala, da bo na Javno podjetje Prlekija d.o.o. prenesla gospodarsko javno infrastrukturo oskrbe s pitno vodo.

Občinski svet je tako sprejel Sklep, da se javna gospodarska infrastruktura Oskrbe s pitno vodo preda v najem Javnemu podjetju Prlekija d.o.o. do dne 31. decembra 2020. Ob tem so sprejeli tudi sklep, da se lahko do 20 odstotkov omrežnine zbrane na območju Občine Radenci nameni za skupno vlaganje v javno infrastrukturo oskrbe s pitno vodo na območju Občine Apače, Gornje Radgone, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej, za leto 2020.

Svetniki so se tudi seznanili s programom upravljanja odlagališč nenevarnih odpadkov Hrastje Mota za leto 2020 in 2021, s programom ravnanja z ločeno zbranimi frakcijami na območju Občine Radenci v letu 2020 in z letnim programom izvajanja javne službe urejanja in čiščenja javnih površin na območju Občine Radenci za Občino Radenci za leto 2020.

Potrdili pa so še sklep, da se gospodarski družbi AS MB d.o.o izda soglasje k opravljanju igralniške dejavnosti za igralnico na lokaciji Panonska 1, 9252 Radenci.

Celotno sejo si lahko ogledate na spodnjem posnetku. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2020 ob 7:20 gost

      Evo, pa je tudi Norma začela podpirati župana Leljaka, vam rečem, radenskemu komunizmu, slabo kaže.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.01.2020 ob 11:25 Norma gost

        Spoštovani, predlagam, da si na posnetku seje pogledate vsaj 2 točki. Tisto z vprašanji članov OS in tisto s proračunom. :) Norma Bale

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2020 ob 7:59 gost gost

      Radenski svetniki potrdili vse predlagane sklepe ? Saj jim kaj drugega ni preostalo, v nasprotnem bi jih Leljak razgnal !!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.01.2020 ob 13:18 Laesfinanz gost

        Ipak je KOS još uvjek aktivan. Ponosni smo na tebe. Naša jedina nada. Ne smete pa pozabiti. Naš Roman, rojen v hrvaškem Zagorju, osnovno šolo opravil v Štorah, odšel na srednjo vojaško šolo v Sarejevo in potem v visokošolski center na Banjici v Beogradu. Zaposlil se je v JNA, najprej kot šifrant, nato v varnostni službi. Se pravi, da nikoli ni imel opraviti z komunisti in njihovo ideologijo.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.01.2020 ob 13:54 gost

      hehe lej ga udbaša kak se srčkano smeška,kot majhen otrok ,ki dobi igračko..bogi ste vi radenčani,da dovolite da vas nek udbaš,ki je dolžan celemu stvarstvu,tako naivno vrti okoli prsta

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.01.2020 ob 22:47 Gost gost

        Zdaj se vsaj nekaj dela prej so si župani sami sebi doma delali.. To kaj pa je on imel prej pa nas ne zanima važno da zdaj vodi dobro občino..

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.01.2020 ob 18:05 Lendavski nadvojvoda gost

      Laesfinanz,majhno dopolnilo...ustašijo povzdigoval ,. pa še,domobrance tudi,Janšo k temu zraven tudi,celo uspešno je krmaril finance,svoje,ali pa ne?Pa idiotske Radenčarje nateguje malo od zad,pa od spred. Bodo orgazmirali ,tuleče jim bo prišlo.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.01.2020 ob 11:38 Miran gost

      Če ste pogledali sejo ste lahko videli, da nismo vsi potrdili proračuna.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.01.2020 ob 16:40 Obcan gost

      Jaz bom pohvalo delo župana,podžupana in občinsko upravo!Kot občan vidim,da se stvari premikajo v pravo smer!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.01.2020 ob 18:11 Lendavski nadvojvoda gost

      Primerjajmo,Radenci kot recimo zaledje Splita,Zadra... sama primitivnost,zaledje Radenc ....primitivnost.Te pa Kosustaškodomobranskonacivlada.Če vas je še kaj Slovencev,sram vas bodi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.