https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prešla nas bo hladna fronta, možni nalivi in sodra

28.01.2020 ob 13:00  

Danes bo pretežno oblačno, na zahodu in v osrednji Sloveniji deževno, padavine bodo zvečer dosegle tudi vzhodne kraje. Vetrovno bo. Jutri se bo razjasnilo.


Napoved za Slovenijo

Popoldne bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji občasno deževalo, zvečer pa bodo ob prehodu vremenske fronte padavine zajele tudi vzhodne kraje, lahko tudi zagrmi. Meja sneženja se bo spustila do okoli 800 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, zvečer bo v severovzhodni Sloveniji zapihal zmeren severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13 °C.

V prvem delu noči bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2 °C, navaja Arso.

Jutri se bo postopno povsod razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 °C.

Vremenska slika

Nad severno Italijo nastaja plitvo ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla srednjo Evropo in bo zvečer prešla naše kraje, pred njo k nam priteka topel in vlažen zrak.

Hladna fronta bo najizrazitejša na severovzhodu Slovenije

Zvečer, okrog 18. ure bo severno Slovenijo dosegla hladna fronta. Na Primorskem bodo padavine večinoma ponehale, iz smeri Avstrije pa se bodo padavine hitro okrepile in prehodno razširile večji del Slovenije. Največ padavin bo ob prehodu fronte v severni in vzhodni Sloveniji. Ob prihodu hladne fronte bo zapihal veter severnih smeri, ki lahko ponekod v severovzhodni Sloveniji, v sunkih doseže hitrost okoli 70 km/h. Lahko tudi zagrmi. V Prekmurju in Podravju so prehodno možni nalivi, lokalno lahko tudi sodra. Temperatura bo hitro padla, posledično pa ob koncu padavin tudi meja sneženja, a omembe vredne snežne odeje po nižinah ni pričakovati, poroča Neurje.si.

Ob izrazitem prihodu hladne fronte bodo ponekod nastajale tudi nevihte. Te so najbolj verjetne v hrvaškem Kvarnerju, na severovzhodu Slovenije, jugozahodu Madžarske in v notranjosti Hrvaške. Ob nevihtah so lokalno možni nalivi s sodro in močnejši sunki vetra.

Hladna fronta nas bo hitro prešla saj bodo padavine že pred polnočjo povsod ponehale. Od severa se bo oblačnost postopno trgala.

Obeti

V četrtek bo precej sončno, proti večeru pa se bo zahoda pooblačilo. V petek bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2020 ob 13:51 gost

      taka nenadoma nepredvidljiva vremenska ujma je posledica padca vlade,to je še zadnji nastop šarca aka serpentinška...morem priznati,se pubec poslavlja v stilu..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2020 ob 14:23 Karčči gost

      Hladna fronta. Lekar de konec svejta.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.