https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mednarodna kulinarična tržnica Erasmus+

12.06.2019 ob 8:00  

Zavod Roka v sodelovanju z UNITED SOCIETIES OF BALKANS ASTIKI ETAIREIA (Grčija), ASSOCIAZIONE CULTURALE JUMPIN (Italija), VSL INCEPTUS (Litva), Europejska Fundacja Edukacyjno-Sportowa (Poljska) in Asociatia Comunitatilor Interculturale (Romunija) gosti mladinsko izmenjavo z naslovom   "Sodobna pravljica: sovražni govor in lažne novice v medijih", ki potekala med 10. in 18. junijem 2019 v neposredni bližini Murske Sobote.


Mladinske izmenjave se je udeležilo 36 mladih, ki so pripravili projekt s pomočjo programa Erasmus+. Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji, katerega koordinira slovenska nacionalna agencija za mladino MOVIT.

Mladi udeleženci so v torek 11. junija 2019 pripravili mednarodno kulinarično tržnico, na kateri so predstavili tipično kulinariko iz svojih držav. Tako smo lahko na stojnicah zasledili od domače Potice, grškega Feta sira, litvanskega "Šakotisa" in vse do romunske "Zacusce". Pestrost in raznolikost evropske kulinarike so mladi prikazali kljub temu, da jih je veliko pripotovalo z letalom in so bili omejeni s prtljago. Program Erasmus+ Mladi v Akciji, mladim ponuja možnost priprave in sodelovanja v mednarodnih projektih, kot je npr. mladinska izmenjava. Mladinska izmenjava je neformalno izobraževanje pri kateri se mladi učijo od mladih in delijo svoje znanje ter izkušnje. Med aktivnostmi se večere popestrijo s kulinariko in predstavitvami sodelujočih držav skozi ples in glasbo. 

Tekom aktivnosti bomo ob večerih predstavili tudi naše države udeleženke skozi potopisne predstavitve, oglede video posnetkov, plesom in glasbo. Predstavitve bodo potekale ob naslednjih večerih in terminih: Slovenski večer (12.06.2019 ob 21. uri), Romunski in Italijanski večer (13.06.2019 ob 21. uri), Litvanski večer (15.06.2019 ob 21. uri) in Poljski ter Grški večer (16.06.2019 ob 21. uri). Predstavitve bodo potekale v Dvorcu Rakičan v učilnici številka 5.

Vljudno vabljeni!

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.