https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Na slovenskem izboru za Evrovizijske mlade glasbenike tudi Prekmurec

31.1.2020  

Na slovenski izbor za Evrovizijske mlade glasbenike se je prijavilo veliko število mladih glasbenikov, med njimi tudi mladi pianist iz Črenšovcev, Marko Matajič.


Marko Matajič je pianist s številnimi vidnimi priznanji in nagradami različnih mednarodnih in državnih tekmovanj. Klavirsko izobraževanje obiskuje na Srednji glasbeni šoli v Varaždinu na Hrvaškem. Je član glasbeno nadarjene in ustvarjalne družine Matajič iz Črenšovcev, med katerimi je tudi Saša Matajič, znana pod imenom »Saška«, ki se na letošnji Emi poteguje za izbor na Evroviziji. Več o njenem nastopu, si lahko preberete tukaj.

Foto: arhiv Pomurec

Polfinalna izbora za Evrovizijske mlade glasbenike bosta potekala 3. in 4. februarja v Dvorani slovenskih skladateljev Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Nastopilo bo kar 23 mladih glasbenikov.

Poleg Marka Matajiča na klavirju bodo nastopili tudi: Neja Anderle (saksofon), Sara Bajc (harfa), Sebastijan Buda (rog), Laura Calligaris (violina), Zarja Javh Dobernik (harfa), Sofia Grassi (violončelo), Ruben Hladnik (rog), Vid Ibic (klavir), Tia Ivajnšič (saksofon), Tim Jurkovič (kitara), Tjaša Klanac (violina), Bor Kračun-Pižmoht (violončelo), Klara Lužnik (klavir), Lan Meden (saksofon), Tadej Pance (saksofon), Meta Pirc (flavta), Alma Pleteršek (violončelo), Katarina Polšak (harfa), Aleksander Simionov (tolkala), Urban Šifrar (klarinet), Neža Verstovšek (violončelo) in Luka Vovk (klarinet).

Prireditelj tekmovanja je Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija v sodelovanju s Konservatorijem za glasbo in balet Ljubljana. Nastope glasbenikov bo ocenjevala strokovna žirija, izbrani glasbenik pa bo sodeloval na tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki 2020, ki bo med 15. in 21. junijem 2020 v Zagrebu, finale tekmovanja bo 21. junija na Trgu kralja Tomislava v Zagrebu.

Foto: EBU/HRT

* Foto: FB Marko Matajič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2020 ob 9:44 gost

      Upam da se bo kdo od teh naštetih uveljavil v slovenskem in v evropskem prostoru.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2020 ob 12:07 gost

      Čestitamo! Družina glasbenih talentov! Tudi teta Darja je zelo nadarjena!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2020 ob 12:08 gost

      čestitke

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.01.2020 ob 16:58 gost

      Ve pa mij v prekmurji smo tak najboljši,mamo znanje mamo zemljo,katera nam kruha daje mamo vse samo malo nas komunajzi iz Ljubljane namerno dol držijo,samo dolgo več nebo tako.Ker tudi njim je čas odmerjen in so že v letih za izlet na drugi svet.Drugače pa takim kot je MARKO vse dobro in čestitke.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.