https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sončno vreme privabilo številne pohodnike na Blažev pohod

Bogojina, 01.02.2020 ob 12:00  

Turistično društvo Bogojina je, kot je že tradicionalno, tudi letos pripravilo Blažev pohod, ki poteka vsako leto ob godu Sv. Blaža. Sončno vreme in spomladanske temperature so privabile številne pohodnike od blizu in daleč.


Ob godu Sv. Blaža, škofa in mučenca, med drugim zavetnika zdravnikov, muzikantov ter številnih drugih poklicev, domačih živali in konj ter vremena; so se v Bogojini podali na pohod po vasi Bogojina in okoliških goricah.

Pohodniki so se zbrali pred Vaško gasilskim domom v Bogojini, kjer so se podali na 10 kilometrov dolgo pot, ki jih je vodila skozi vas, mimo Plečnikove cerkve, okoli Turistične kmetije Podlipje in naprej po gozdni poti do Vučje Gomile in kmetije.

Pot jih je nato vodila nazaj proti jugu, skozi gozd, mimo vinogradov in kapelice Sv. Urbana proti vasi do Vaško gasilskega doma.

Organizatorja pohoda sta bila Športno društvo Bogojina v sodelovanju s Turističnim društvom Bogojina.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2020 ob 17:48 moravske to gost

      Nika ne pijše ,če je bilo gesti .Eni verjetno idejo samo ka se nagejo in napijejo za šenki

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2020 ob 22:45 boganjčar gost

        moravske to - Zakaj ti ne greš enkrat, da se zastonj naješ in napiješ, ko to vedno omenjaš. Kolikor mi je znano je na vsakem pohodu štartnina... Mislim da si ti en izmed njih, ki samo koristijo đabe - zastonj, ko tako komentiraš... Vsa čast društvu da se je podalo in uspešno izpeljalo omenjeni pohod v takoštevilčni udeležbi....

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2020 ob 19:07 filovčar gost

      bogojančar Mij eni nismo požrejšni ,ka bi morali prevaliti km in km za tanjer gulaža in kupico šmarnice .Nej se trbej vő metati

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.02.2020 ob 21:49 boganjčar gost

        filovčar... nihče se ne meče ven. V Filovcih ste pred kratkim imeli tudi trikraljevski pohod in mislim da noben udeleženec pohoda ni bil samo zaradi, kot ti omenjaš gulaža in šmarnice, ampak zaradi rekreacije in družbe. Ne rabiš biti požrešen, a društvu je vsaka pomoč dobrodošla naj so to gasilci, nogometaši, vinogradniki, itd...Brez zamere... pozdrav vsakemu društvu.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.