https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti bodo na voljo nove gradbene parcele

05.02.2020 ob 6:00  

Kot smo že poročali, je minuli četrtek potekala 9. redna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, na kateri so mestni svetniki med drugim v prvem branju potrdili predlog proračuna za leto 2020. Potrdili so tudi potrdili predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko območje ob Sončni ulici. 

 

Predlog proračuna za leto 2020, ki so ga mestni svetniki v prvem branju potrdili, in najpomembnejše investicije smo podrobneje predstavili in so dostopne na spodnjih povezavah.

https://www.pomurec.com/vsebina/56069/Murskosoboski_proracun_vreden_kar_27_8_milijona_evrov_v_prvem_branju_potrjen

https://www.pomurec.com/vsebina/56070/To_so_najpomembnejse_letosnje_investicije_v_Mestni_obcini_Murska_Sobota_

V razpravi po predstavitvi predloga proračuna so mestni svetniki podali več pripomb in predlogov sprememb, ki jih bo mestna uprava do naslednje seje mestnega sveta, ki bo potekala 20. februarja, proučila. Predloga proračuna ni podrla svetniška skupina SDS, v kateri menijo, da proračun ne odgovarja na ključna vprašanja občanov. V razpravi so mestni svetniki v glavnem želeli več sredstev za infrastrukturo, problematične se jim zdijo predvsem ceste v primestnih naseljih in komunalna infrastruktura.

V nadaljevanju seje so mestni svetniki v prvi obravnavi potrdili predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko območje ob Sončni ulici, kjer je predvidenih 20 gradbenih parcel, namenjenih gradnji individualnih stanovanjskih hiš z možnostjo  spremljajočih storitvenih dejavnosti.

Potrdili so tudi predlog obvezne razlage Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za severno obrtno industrijsko cono mesta Murska Sobota, po kateri bo lahko investitor v območju 2. faze SOIC zgradil  objekt za prodajo in servis vozil.

Med kadrovskimi zadevami so podali pozitivno mnenje k imenovanju Simone Potočnik za ravnateljico Biotehniške šole Rakičan.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2020 ob 14:13 kepa gost

      Občinsko prostorsko planirajje. MA je tabu tema😞👎

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2020 ob 18:07 Ronjas gost

      Vse lepo in prav, kdaj pa boste ustvarili vsaj nekaj delovnih mest, da nam ne bo treba suznjit cez mejo in vecja mesta....

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2020 ob 13:48 mirko gost

        Ronjas ............ O tem ne bodo nikoli razpravljali ,ker njim je interes samo za svoj žep .

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.02.2020 ob 15:35 Kekec gost

      Tudi v Fazaneriji hočejo graditi. Tako kažejo priprave na novo spremembo OPPN, s katerimi hočejo legalizirati podiranje zaščitenega gozda. Jim bomo dovolili?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2020 ob 14:15 Smrade svetniske gost

      Hahaha,glavno ka je prve na slike propadle direktor kere se nemre sluzbe najte g.BENCIK,zdaj se pa zgrebo se za predsesnika NEMCAVEC,delat se naj sprave pa makar v avstrijo za zidara....nej pa ka samo cijla kak de vec sejnin pokasero...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.02.2020 ob 6:50 .. gost

      Taki kot g.BENCIK ki jim ni za delo...samo palamudijo in gledajo kako bojo kak evro brez dela pokasirali...da bojo pol lahko uzivali na jahti v ROVINJU...

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.02.2020 ob 7:21 007 gost

      g.bencik pa penzija hahahaha,veliki menager kere se sluzbe nemre najte...

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.02.2020 ob 7:49 gost

        Star je 62 let pa sem mislil, da je v penziji. Nekoč je dobil nagrado GZS. Kot izgleda, je ta nagrada izgubila svoj smisel in svojo vrednost glede na to koliko nekdanjih in zdajšnjih zapornikov je dobilo to nagrado. On je tisti, ki je prodal terme Moravske toplice - biser Prekmurja?? Potem penzije tako ne rabi. Se pa čudim, da ta človek lahko mirno spi, pa da mu kdaj ne spodrsne, ko kašen moški mimo njega gre. Kje ste danes pravi moški z jajci?

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.02.2020 ob 12:15 luka gost

      ja on je prodal terme pa napolnil zep....sramu pa nobenega....kao ga ni sram se pokazat v javnosti

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.02.2020 ob 12:38 gost

        Ima srečo, da nisem nikoli v termah delal. Če bi, bi temu možakarju večkrat spodrsnilo na cesti.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.02.2020 ob 19:04 luka gost

      pa njegov sinek skrtlave si je tude napolnil zepe,ko se je nekaj po sodiscu sramotil....kako se sinu ni sram v javnosti pokazat,malemu bi tud moralo mal spodrsnit....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.