https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti podelili priznanja naj prostovoljcem v minulem letu

Murska Sobota, 04.02.2020 ob 19:10  

Danes je v Murski Soboti v Gledališču Park potekala podelitev priznanj prostovoljcem, ki so bili v minulem letu najbolj požrtvovalni in predani prostovoljnemu delu. Priznanja je podeljeval župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek.


Mestna občina Murska Sobota nosi naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«. Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij s tem nazivom izpostavljata tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Poleg tega pa s posebno prireditvijo nagradijo tiste posameznike, društva in organizacije, ki so bili najbolj predani prostovoljnemu delu v minulem letu.

Župan Jevšek je poudaril, da na Mestni občini Murska Sobota z veseljem podpirajo prostovoljstvo in prostovoljne organizacije in društva. Izpostavil je, da je prireditev simbolična zahvala prav vsem prostovoljcem, tudi vsem tistim anonimnim posameznicam in posameznikom, ki vsakodnevno, brez posebnega izpostavljanja in objav na družbenih omrežjih, delujejo na številnih področjih prostovoljstva.

»Številni ste, ki obiskujete starejše in jim osvetljujete samotne ure, številni, ki pomagate invalidnim, socialno šibkim, bolnim, osamljenim, številni, ki delite topel obrok, s tistimi, ki ga nimajo, številni, ki svoj prosti čas namenite delovanju v različnih društvih, krajevnih skupnostih, številni, ki ste aktivni pri zaščiti živali in našega lepega okolja. Nihče od prostovoljcev za svoje delo ne pričakuje v zameno ničesar, dejanja sama, jih naredijo bogatejše, za vse pa sonce sije lepše in prijaznejše,« je povedal župan.

Naj prostovoljka 2019 v Mestni občini Murska Sobota je postala aktivna članica Sveta za invalide pri Mestni občini Murska Sobota Eva Abraham, ki kot prostovoljka deluje na različnih področjih in pri številnih društvih.

Priznanje za Naj prostovoljno društvo 2019 v Mestni občini Murska Sobota, je prejela Mladinska ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota, zaradi hvale vrednega dela in napredka na področju pionirjev in mladincev  v prostovoljnem gasilstvu.

V kategoriji Naj prostovoljna organizacija je komisija izbrala Škofijsko Karitas Murska Sobota, ki je s pomočjo prostovoljcev v oporo posameznikom v najrazličnejših stiskah in v oporo najšibkejšim v naši družbi.

V kategoriji Naj prostovoljni dogodek pa je komisija izbrala akcijo »Prostovoljci brez meja«, v kateri so sodelovali mladi prostovoljci iz različnih krajev Evrope. Nosilec evropskega projekta je bilo Društvo kreativne mladine Murska Sobotam kjer so mladi v konkretnih akcijah pomagali različnim institucijam in posameznikom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2020 ob 19:50 Risto Kubura gost

      Kaj pa Geza Mezga????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2020 ob 19:59 marjeta gost

      meni je pa olgica rekla da bo med nagrajenci. joooj, a mogoče kdo kaj ve. pozdravček

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2020 ob 21:40 gost

      Kakšna članica sveta invalidov, kakšna invalidost je pri tej gospe, tisto obrt več nemre delati pa ka ste normalni ali več nega nikšnih kriterijev sramota za občino in svetnike? Nemrete najti enega pravega prostovoljca potem napravite anketo pa te vidli što dela prostovoljno in što za peneze sram vas naj bo?

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.