https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Pomurju mnogi ostali brez elektrike

04.02.2020 ob 12:40  

Danes je po Pomurju prišlo do izpada električne energije na več lokacijah. V sporočilu za javnost so iz podjetja Elektra Maribor poudarili, da je bilo ob 9:45 brez napajanja nekaj več kot 10.000 uporabnikov, do 12:00 pa so njihove elektromonterske ekipe na terenu in sodelavci v podpornih procesih že zagotovili oskrbo več kot 7.500 uporabnikom.


Danes ob 9.24 je v RTP Murska Sobota na izvodu VOD Selo prišlo do izpada električne energije, kjer je bilo prizadetih 1243 odjemalcev, navaja Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ob 9.46 je v RTP Radenci na izvodu VOD Črnci prišlo do prekinitve električne oskrbe prizadetih je bilo 1185 odjemalcev.

Ob 9.34 je v RTP Radenci na izvodu VOD Ljutomer prišlo do izpada električne energije. Brez oskrbe z električno energijo je bilo 739 odjemalcev. Ob 10.03 je v naselju Babinci, občina Ljutomer , močan veter podrl 3 drevesa katera so padla čez cesto. Gasilci PGD Babinci so drevesa odstranili.

Kot so dejali pri Elektru Maribor, je zaradi posledic neurja z močnimi sunki vetra, prišlo do poškodb na njihovem elektrodistribucijskem omrežju. Nevihtna fronta, ki so jo spremljali zelo močni sunki vetra, je danes dopoldne zajela večji del oskrbnega območje družbe Elektro Maribor in povzročila izpade oskrbe z električno energijo.

Kot so zapisali so bila prizadeta območja naslednjih razdelilno transformatorskih postaj: Ruše, Dobrava in Lenart, Ptuj Breg, Radenci, Murska Sobota, Ljutomer, Ormož, Podvelka, Rače, Slovenska Bistrica. Največ odjemalcev je bilo brez napajanja na področju Slovenskih goric, predvsem v okolici Ljutomera.

Vse razpoložljive elektromonterske ekipe so v tem trenutku na terenu. »Prioritetni cilj je, da se čim prej ponovno vzpostavi oskrba vseh naših uporabnikov z električno energijo. Vse naše uporabnike, katerih oskrba z električno energijo je bila zaradi neurja prekinjena, prosimo za razumevanje,« so še zapisali.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.