https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurska občina prejela negativno mnenje računskega sodišča

06.02.2020 ob 12:00  

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti podeljevanja koncesij za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni v občinah Tišina, Cirkulane, Šempeter - Vrtojba, Naklo, Žiri, Škofljica in Mestni občini Koper, ter izreklo negativno mnenje, ob tem pa podalo priporočila tudi ministrstvu za zdravje.


Občine so ravnale "v pomembnem neskladju s predpisi," ocenjuje računsko sodišče.

Vsem občinam je izreklo negativno mnenje, saj je pri vseh ugotovilo nepravilnosti pri usklajevanju koncesij, ki so bile podeljene pred spremembo Zakona o zdravstveni dejavnosti in bi morale biti z zakonom usklajene do 17. 12. 2018, v 4 občinah pa je ugotovilo tudi nepravilnosti pri podeljevanju novih koncesij.

Nekatere občine so kot razlog za to navajale, da so čakale na nadaljnja navodila ministrstva za zdravje ter na odločitev upravnega sodišča glede že vloženih tožb koncesionarjev proti drugim občinam. Prav tako večina občin ni razumela, da so v skladu z zakonom dolžne preverjati, ali so koncesionarji uskladili izvajanje dejavnosti tako, da so izpolnili zakonske pogoje.

Računsko sodišče meni, da bi moralo ministrstvo za zdravje kot pristojni organ preveriti stanje na tem področju ter ustrezno ukrepati. Prav tako bi bilo smiselno in potrebno, da ministrstvo vzpostavljeno evidenco podeljenih koncesij po uveljavitvi zakonske spremembe dopolni s koncesijami, ki so bile podeljene že pred pred uveljavitvijo tega sprememb, S tem bi po prepričanju računskega sodišča vzpostavilo pregled nad vsemi podeljenimi (in tudi odvzetimi) koncesijami za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni, navaja Sta.

Zakonodaja bi morala poleg ustreznejšega ločevanja primarja in sekundarja, bolj ustrezno opredeliti pogoj za pridobitev koncesije, da ponudnik ni v postopkih pred organi zdravniške zbornice zaradi kršitev v zvezi z opravljanjem poklica, saj trenutna opredelitev dejansko onemogoča podelitev koncesije pravnim osebam, navajajo na sodišču.

Poleg tega opozarjajo na potrebo po jasni opredelitvi pogoja, v kakšnem obsegu mora koncesionar skleniti pogodbo z javnim zdravstvenim zavodom o obsegu in vrsta sodelovanj za potrebe izvajanja neprekinjenega zdravstvenega zavoda - za vse zaposlene zdravnike, le za enega odgovornega nosilca ali za vse odgovorne nosilce za posamezno vrsto zdravstvene dejavnosti, še navaja Sta. 

* Fotografija je simbolična.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2020 ob 15:03 gost gost

      a spet občina Tišina. V bistvu je to bolj nevednost in pomanjkanje strokovnosti direktorica občinske uprave. Župan pač ni mogel vsega vedeti.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2020 ob 18:02 gost

      Nesposobneži ,na čelu z županom!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.02.2020 ob 23:20 Franček gost

      Tak kak pravis... V bistvu.... Poslusajte g. ZUPANA" bistvo je v tem, da bistva on sploh nevej. Ce bi on znal bistvo, bi bilo na obcini bistveno drugače. Ampak, ker je bistveno to, gda on v deseti stavkih pove v bistvu....v bistvu...v bistvu....in to 15 krat v eni minuti pa 35 dekundaj In sttroookrera kak stari traktor, te mi ze znamo, ka je bistvo v bistve bistva, ka neka mutiii... Po domače laže.... Mali ga pazite pri komunikaciji. Takoj se izda kda laže... Beseda v bistve ga razkrinka. 🕸️

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.