https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti podelili nagrade ob slovenskem kulturnem prazniku

Murska Sobota, 07.02.2020 ob 20:00  

Danes je v Gledališču Park potekala slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, kjer so bile podeljene nagrade Mestne občine Murska Sobota za dosežke v kulturi.



Letos mineva petindvajset let odkar je slovesnost Mestne občine Murska Sobota ob slovenskem kulturnem prazniku namenjena izpostavitvi najboljših ustvarjalcev. Tudi na današnji slovesnosti so se s podelitvijo priznanja, plakete in nagrade zahvalili za delo na področju umetnosti in kulture znanemu soboškemu fotografu, glasbeni skupini in ustanovi.

Priznanje za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti je prejela Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, ki med drugim daje poseben poudarek povezovanju sedanjosti s preteklostjo. Ustanova se stalno ali projektno povezuje s širšim krogom organizacij, ustanov in posameznikov in je, kot piše v obrazložitvi, odličen primer povezovanja in sodelovanja. Veliko je tudi prispevala k obeležitvi obletnice združitve Prekmurja in prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. 

Nagrado sta prevzela predsednik Šiftarjeve fundacije, Ernest Ebenšpanger in predsednica programskega sveta ustanove, dr. Klaudija Sedar.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne glasbene dosežke v zadnjih dveh letih je prejela skupina džeZZva v zasedbi Dejan Berden, Iztok Rodež, Tadej Krampl/Mojmir Wolf in Miran Celec. Je ena redkih soboških skupin, ki razvija svoj lasten avtorski stil glasbe, v katerega vključujejo tudi panonske in ljudske glasbene motive.

Nagrado za življenjsko delo je prejel Ladislav Klar. Klar je v fotografski objektiv ujel mnoge trenutke časa in življenja doma in v tujini. Dokumentiral je številne družinske dogodke, javne prireditve, motive iz narave v domačini pokrajini in širše v tujini. V Murski Soboti ne mine prireditev, ki je ne bi ovekovečil v svojem objektivu, so zapisali v obrazložitvi.  Krono njegovega dela predstavlja samostojna fotografska razstava ob njegovi 80-letnici.

Nagrade je podeljeval župan Mestne Občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, slavnostni govornik je bil fotograf in kolumnist Matej Fišer, dogajanje pa je glasbeno popestril Vlado Kreslin, ki se mu je med drugim pridružil tudi njegov oče Milan. Dogodek je vodil igralec Gorazd Žilavec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija