https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Jugozahodni veter se krepi

09.02.2020 ob 12:00  

Vremenoslovci opozarjajo na nevarnost obsežnejšega vetroloma.


Jutri bo pretežno oblačno, pihal bo močan jugozahodni veter. V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo, proti večeru pa se bo pas padavin razširil tudi proti vzhodu, lahko tudi zagrmi. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 9 do 15 °C, navaja Arso.

Vir: Neurje.si

 OPOZORILO - nevarnost vetroloma

V nedeljo in v noči na ponedeljek se bo krepil jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v ponedeljek. Veter bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h, opozarja Arso.

"Jutri dopoldan in čez dan lahko po nižinah in gričih severovzhodne Slovenije (Podravje, Slovenske Gorice, Prekmurje, Haloze) sunki jugozahodnika, na izpostavljenih mestih, dosežejo hitrosti med 80 in 100 km/h, lokalno kje tudi preko 100 km/h," navaja Neurje.si.

 Predvsem v severovzhodni Sloveniji, kjer bo jugozahodnik najmočnejši, obstaja nevarnost vetroloma, ki bo lahko v nekaterih krajih tudi obsežnejši. 

Foto: arhiv Pomurec.com

Obeti

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, še se bodo pojavljale manjše krajevne padavine. Jugozahodnik bo zjutraj ponehal, ponekod bo prehodno zapihal severozahodni veter. V sredo bo pretežno oblačno, predvsem popoldne in zvečer se bodo pojavljale padavine. Nekoliko se bo ohladilo, prehodno bo zapihal severovzhodnik.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.