https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: To so posledice današnjega močnega vetra

10.02.2020 ob 13:00  

V določenih delih Slovenije, predvsem na Štajerskem in v Prekmurju, še naprej velja visoka stopnja nevarnosti pred vetrolomom. Veter bo dokončno začel slabeti šele v popoldanskem času.

Močan veter je škodo povzročil tudi v Murski Soboti, kjer so nastale spodnje fotografije.

Na spodnji fotografiji izruvano drevo pri poslopju nekdanje Mure. 

 

Močan veter ovira promet predvsem na območju severovzhodne Slovenije. Na AMZS opozarjajo, da ima vožnja v vetrovnih razmerah veliko pasti, zato jo morajo vozniki prilagoditi voznim pogojem. Svetujejo zmanjšanje hitrosti in povečanje varnostne razdalje, vozniki pa naj volan trdno držijo z obema rokama.

Napoved

Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, sprva v Pomurju še delno jasno. Občasno bo ponekod rahlo deževalo, proti večeru tudi v severovzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo v severni polovici Slovenije oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno bodo manjše krajevne padavine. V južni polovici Slovenije bo še pihal zahodni veter, na Štajerskem in v Pomurju pa severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo v severni Sloveniji od 2 do 5, drugod od 6 do 12, najvišje dnevne v alpskih dolinah okoli 7, drugod od 10 do 16 °C.

OPOZORILO

Sredi dneva bo še pihal močan jugozahodnik, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h. Veter bo popoldne oslabel. Več najdete tukaj.

OBETI

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo manjše, krajevne padavine. V četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, navaja Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2020 ob 13:47 Laci gost

      Nic kaj posebnega

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2020 ob 14:54 DF gost

      Kot sem rekel. Je to posledica napačnega posajevanja. Tradicionalna drevesa v pomurju so vajena vetrov. Nove vrste tropske pač nisu. Vbijte si že v glavo. Vsi ki gojite kakije.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2020 ob 14:57 DF gost

      JANŠA

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.02.2020 ob 15:54 gost

      Kdo se bo pa enkrat dotaknil tega prkega parka, ki je smrtno nevaren. Ves ta park soboški bi bilo terba posekat in obnoviti, ne da se sedaj eni bunijo, da hočejo narediti pomožna igrišča.Čim prej ga odstraniti in pomladiti, če ne bo nekdo nosil odgovornost, to je pa občina Murska Sobota.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.02.2020 ob 16:14 gost

      VSEVED DF. TELE si bil zdaj pa si BIK

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.02.2020 ob 17:41 gost

      Tako !!!! Strokovnjaki ,ki jih v pokrajini ob Muri ne manjka ,naj se spravijo skupaj ,ocenijo stara, nevarna drevesa ,ki neposredno ob poteh in parkih vplivajo na nevarnost ob morebitnih neurjih ,jih predajo po spisku pristojnim službam ki so dolžna zagotoviti varno pot ljudi ,naj jih nemudoma odstranijo! Nej pa da se mešajo v druge zadeve in mlatijo prazno slamo! Ko pa prijde do male nevoule , te pa se mora vse zapirat!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.