https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z implementacijo in integracijo pametnih senzorjev bodo obveščali o povišanih vrednostih delcev

13.02.2020 ob 8:45  

Predvsem v zimskem času so v zraku povišane koncentracije zdravju škodljivih prašnih delcev PM10 in PM2,5. V Mestni občini Murska Sobota so se odločili, da bodo omenjene vrednosti spremljali na več novih lokacijah in o povišanih vrednostih obveščali tudi občane.


V Mestni občini Murska Sobota so se odločili, da bodo poleg dveh že vzpostavljenih merilnih naprav, vrednosti spremljali na več novih lokacijah in z implementacijo ter integracijo pametnih senzorjev, občane obveščali o povišanih vrednosti delcev.

S tem želijo prebivalce opozoriti, da se naj v času povišanih vrednosti prašnih delcev ne zadržujejo na prostem, če to ni potrebno. Sistem omogoča samodejno obveščanje javnih inštitucij (vrtci, šole, domovi za starejše …) o povišanju koncentracije škodljivih prašnih delcev, kar se bo začelo izvajati že v prihodnjem mesecu.

Foto: murska-sobota.si

Trenutno so na lokaciji mestne občine postavljeni trije senzorji in sicer v naselju Rakičan, na Cankarjevi ulici v Murski Soboti in nova merilna naprava na Bakovski ulici

Vzpostavitev senzorike in platforme za zbiranje in posredovanje podatkov se je izvedla v sklopu projekta City Cooperation II, ki ga Razvojni center Murska Sobota izvaja v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014 – 2020.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2020 ob 18:27 Kekec gost

      S tejmi senzori do sigurno zrak popravili! Pa nikak de fajn mafno. Topla voda se pa ne splača! Me zanijma, kelko so bilij sposojeni biciklini, ka več je tej postaj, več je PM10

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.