https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Delodajalci bodo za zaposlitev brezposelne osebe prejeli subvencijo

14.02.2020 ob 11:00  

Danes je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje objavil javno povabilo za izvedbo programa spodbude za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni kohezijski regiji. Do leta 2022 bodo za izvajanje programa na voljo okvirno trije milijoni evra.

S tem programom želijo spodbuditi delodajalce k zaposlovanju brezposelnih mladih iz ciljne skupine za nedoločen čas, s čimer se prispeva k njihovi delovni in socialni aktivaciji.

Do vključno 29 let

Delodajalci bodo za zaposlitev brezposelne osebe, stare do vključno 29 let, s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija prejeli subvencijo v višini 5000 evrov. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas in za 40 ur na teden, navaja Sta.

Delodajalci bodo od 20. februarja lahko znova oddali ponudbo tudi za trajno zaposlovanje mladih s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji.

Ponudbe na javno povabilo lahko oddajo tudi delodajalci, ki nameravajo zaposliti mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji. Povabili za obe regiji bosta odprti do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve vseh sredstev oz. najpozneje do konca marca.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2020 ob 11:55 gost

      Potem pa jočejo kako jim slabo gre, da jim država nič ne pomaga, da jim nič ne da in podobne mantre.

      34 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2020 ob 7:02 Marta gost

        Ti kar zaposli delavca in vzami ta denar da ti bo stal in samo opazoval kako se dela in pol leta na bolniško pa potem komentiraj

        30 17 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2020 ob 12:43 Čarni gost

      Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas in za 40 ur na teden???? Naj kar imajo 5.000 €, če se nato slabega delavca ne moreš rešiti,...

      42 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.02.2020 ob 16:43 Dejan gost

        Ti pa si en velik hepan! Ali imas svoje podjetje in mislis da lahko delas kaj ti pase in da si vreden vec kot ostali ali pa si en navaden ritoliznik v podjetju kateremu se samo cevlji gledajo iz sefove riti. Me zanima kako bi se pocutil ko ne bi mogel na banki urediti nic z pogodbo za dolocen cas. Sicer pa mora biti pogodba za NDČ sklenjena po najvec 2 letih dela za dolocen cas. Dosti je pa primerov ko delodajalec tega ne naredi in nekateri delajo tudi po vec let za dolocen cas! (res je da so si za to krivi sami zaposleni ker ne ukrepajo in se bojijo za sluzbo. V mojem primeru je bilo tudi tako da sem pritisnil na delodajalca glede pogodbe in niso naredili nic, zaradi tega sem tudi izgubil sluzbo. Ampak mi je bilo vseeno od takega delodajalca čim bolj VSTRAN! Se hitro pokaze prava plat. Na koncu je bilo to KARMA JE PRAS... :)

        45 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2020 ob 7:06 Marta gost

        Pogoji za določen čas so čisto isti kot nedoločen čas samo lažje se rešiš delavca če dela napake mu ne podaljsas tebi pa ocitno ni bilo do dela zato je bila takšna odločitev boljše socialna pa delo na crno

        10 16 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.02.2020 ob 7:54 gost gost

      Ha malo razmišljam o teh komentarjih pa povem takole vsi imate po neki strani prav tako je to delodajalec bi rad imel pridnega in poštenega delavca za malo plačo tega ni prav tako ni delavca ki je priden in pošten in bi se trudo da bo podjetje v katerem dela čim bolj uspešno pa veste zakaj sociala je vir vseh teh tegob ki ruši slovensko podjetništvo .v sloveniji vladajo sami nesposobneži zato je čas dobrega delavca in obratno preteklost.Takoj ukiniti socialo ja kdo za boga pa bo delal za te lenuhe a se delavci ki delajo ne zavedajo da njihovega delodajalca država klesti z davki da komaj shaja iz mesca v mesec in zato imajo delavci premajhne plače ker jim več ne more dati ker nima to pomeni da tudi delavci plačujemo za te lenuke ki doma sedijo ali pa v austriji delajo na črno povem vam le malo uspešnih podjetjij je v sloveniji žal je tako skratka vsak ima možnost ustanoviti podjetje zaposliti delavce pa mu bo vse jasno ne bo blebetal na pamet lahko je tistim podjetnikom ki so podedovali že vpeljane in čista podjetja se lahko samo bahajo na račun staršev ki so jim to omogočili vsa mlada podjetja pa ščijejo kri da mogoče preživijo ali pa ne tako da za podjetništvo in delavca v sloveniji ni bodočnosti preživeli bojo samo velika tajkunska podjetja poglejte naprimer Polaniča pri njem delavci delajo za zajamčeno plačo v mrazu in vročini pa dežju pa se nihče ne buni on nikogar ne sili da mora delati bo pač prišel drug namesto tebe pa konec majhni podjetniki si pa tega ne morejo privoščiti tako da vsem skupaj delavcem in delodajalcem želim vse najboljše v tej zjebani sloveniji priporočilo kdo ima možnost beži iz Slovenije.

      12 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2020 ob 8:30 gost

        Tebi so dobro oprali možgane. Preveč gledaš Orbanovo televizijo. Hvala Bogu, da sem delal v Jugoslaviji, zdaj pa ležim doma, hodim po toplicah, uživam na morju, .......... Vsak mesec dobim 1.300 evrov penzije, žena okoli 1.000 in to nama zadostuje, ker sva si v Jugoslaviji zgradila veliko hišo, podedovala še drugo hišo in nekaj stanovanj ter velik vinograd z vikendom. HOTELI STE KAPITALIZEM, 97 % SLOVENSKIH DRŽAVLJANOV JE GLASOVALO ZA KAPITALIZEM. ZDAJ GA ŽE PRECEJ DOLGO IMATE. VESELITE SE IN UŽIVAJTE V NJEM SAJ JE KAPITALIZEM NAJBOLJŠI DRUŽBENI RED KAR OBSTAJA. SOCIALIZEM STE IMELI A STE GA ODVRGLI, KER VAM NI BIL DOBER. KAR STE ŽELELI TO IMATE!!!! Zato zdaj ne jočite, veselite se, saj ste v željeni državi in v želenem sistemu. ŽIVEL KAPITALIZEM.

        21 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2020 ob 10:30 Mimogrede gost

        Najprej je treba ločiti med pojmoma zajamčena plača in minimalna plača. Kar se ostalih nebuloz tiče pa niti ne bi komentiral... mogoče zgolj to, da bi bil potreben malo širši pogled, da bi se videl negativen rezultat takšnega razmišljanja. Mogoče pa niti ne, če menite, da gre ljudem na DSP tako dobro, potem predlagam da pustite službo in boste lahko "dobro" živeli...pa še ogromno časa bo za kofetkanje. Država ne sme biti zgolj servis kapitalskih interesov ampak bistveno več kot to (tudi garant osnovne socialne varnosti, ki bi jo vi kar ukinili). Zmanjševanje davkov podjetjem in kapitalu na splošno žal ne prinese nikakršnih pozitivnih vplivov na plače delavcev, vsaj ne pomnim primera da bi bilo tako (res pa da sem glede tega pretežno vezan na medije in recimo temu delno strokovne prebrane članke). Tudi "trinckle down" teorija je bila že nič kolikokrat izpodbita, pa se jo še vedno promovira kot dejstvo. Zakaj le? Primarna trditev na kateri utemeljujete svoje pisanje (to je, da so vsi prejemniki socialnih transferjev paraziti, ki izkoriščajo sistem) je enako resnično kot trditev, da so vsi podjetniki usmerjeni zgolj v ozkogledo polnjenje svojih žepov na hrbtih delavcev. Zgolj, da ne bo dvoma: ni.

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.02.2020 ob 10:49 gost

      Vsak po svoje imate prav.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.02.2020 ob 10:52 Silva gost

      Nekdo je zapisal, podjetij ne bo uničil dvig minimalne plače ampak, če bodo delavci delali toliko za kolikor so plačani. V marsikaterih podjetjih se mora spremeniti tudi odnos do zaposlenih, ki so ujeti v teh podjetjih zaradi tega ker morajo nahraniti družino in plačati položnice. Ko se ozrejo drugam pa vidijo, da je večina podjetij enakih. Kjer pa so stvari urejene pa tudi delavci ne odhajajo.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.02.2020 ob 19:16 žigolo gost

      delodajalci v sloveniji bi bili zelo veseli če nebi trebalo izplačati tega minimalca da bi delali zastonj saj že zdaj tričetrt delamo zastonj ali temu bo enkrat konec delavcu bo zadosti

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.02.2020 ob 23:12 padajte gost

      Kakšne eni pišete. ! HENJAJTE IDE NA SOCIALO PA TE VIDLE KAK JE PA ČE SE DA PREŽIVETE, VEJPA NEMRETE TAK PISATE ŠKODOŽELJNI DRUGEM! NEJSO VSI KRIVI KA SO NA SOCIALE! PA TUDE ZA PLAČE! USPEŠNA PODJETJA KERA SE HVALIJO Z DOBIČKE BI PA LEJKO DALE PLAČE KAK SE ŠIKA! ALI KA VI PODPRERATE KA SE IZKORIŠČA DELAVCE? KAK ŽALOSTNO KA EN DRUGOME SLABO ŽELETE, NAMESTO KA BE SKUP STOPELE PA NEKA NAREDELE KA BE VSEN DOBRO BILOU! ŽALOSTNO !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.02.2020 ob 23:40 gost

      dela je puno,samo eni tej mama-vegan-multikilti-zapohana-folozovsko usmejrena-zblojena-mehkužna mladina ,ka se razmimo dela zmožna,rajše na socilaci druge jebe pa pametuje,za delo pa jin nej,tej našteti nebi mogli niti 4 plene bukovih drv nesti,so pa pametni.modri kka je drek pun vitamina

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.