https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Informativni dan na SPTŠ privabil veliko devetošolcev

Murska Sobota, 14.02.2020 ob 12:00  

Danes, 14. februarja 2020, in jutri, 15. februarja 2020, potekajo na srednjih šolah in fakultetah informativni dnevi, med drugim tudi na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Na šoli je na voljo 5 različnih usmeritev in 9 programov izobraževanja.


Za programe srednješolskega poklicnega in strokovnega izobraževanja je tudi letos vladalo veliko zanimanje, saj je srednješolski center obiskalo veliko devetošolcev.

Predstavitve so potekale sprva v telovadnici, zatem pa v učilnicah in specializiranih prostorih. Zbrane je najprej nagovoril ravnatelj SPTŠ-ja, Ludvik Sukič, ki je dejal, da je odločitev o nadaljnjem šolanju vedno zelo težka in da naj ob tej pomembni odločitvi, dijaki izberejo takšno srednjo šolo, ki jo bodo radi obiskovali.

Poudaril je, da sama šola daje znanja za takojšnjo zaposlitev ali tudi za nadaljevanje izobraževanja na fakultetah. Sama prednost je tudi ta, da izobražujejo zelo iskan kader poklicev, šola pa se v lanskem letu lahko pohvali tudi s kar 14 zlatimi maturanti, kar jo uvršča med najuspešnejše srednje šole.

Nekaj besed je spregovorila tudi profesorica slovenščine Gabrijela Granfol Peurača, dijaki pa so pripravili spremljevalni kulturni program s šolsko glasbeno skupino, harmonikarji ter nagovorom predsednika dijaške skupnosti.

Predstavitve posameznih poklicev so se nato nadaljevale v specializiranih učilnicah, kjer so dijaki ob pomoči profesorjev praktično prikazali delo posameznih poklicev, izdelke ter izobraževalni proces na različnih strojih in napravah.

Na Srednji poklicni in tehnični šoli Murska Sobota se lahko odločate med naslednjimi programi:

-          Tehnik oblikovanja,

-          Tehnik računalništva,

-          Strojni tehnik,

-          Elektrotehnik,

-          Mizar,

-          Elektrikar,

-          Avtoserviser,

-          Inštalater strojnih inštalacij

-          Pomočnik v tehnoloških procesih

V okviru šole potekajo tudi prakse v tujini, mednarodne izmenjave, različni projekti in zanimive ekskurzije, splošna in strokovna tekmovanja, dijaki pa lahko pridobijo tudi nemško jezikovno diplomo DSD I PRO. Šola ima specializirane učilnice za strokovne predmete, dajo veliko na sodelovanje, šola pe je tudi ambasadorka EU parlamenta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2020 ob 20:49 gost gost

      ove rdece maske, bolano.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.