https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Informativni dan na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih

Radenci, 15.02.2020 ob 13:00  

Ta petek in soboto, 14. in 15. februarja, po slovenskih srednjih šolah in univerzah potekajo informativni dnevi. Na obisk devetošolcev so se pripravili tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih.

Za devetošolce in njihove starše so pripravili program, v katerem so prikazali dogajanje na šoli in v dijaškem domu, skozi predstavitvene videe, igro in demonstracijami.

Zbrane je nagovorila ravnateljica SŠGT Janja Prašnikar Neuvirt, ki je podrobneje predstavila programe izobraževanja, ki se na šoli izvajajo, in sicer izvajajo štiri izobraževalne programe:

  • štiriletni program Gastronomija in turizem, ki se zaključi s poklicno maturo in omogoča takojšnjo zaposlitev ali nadaljnji študij,
  • triletni program Gastronomske in hotelske storitve – šolska oblika, ki se zaključi z zaključnim izpitom in omogoča takojšnjo zaposlitev ali nadaljevanje v dvoletnem programu gastronomija ,
  • triletni program Gastronomske in hotelske storitve – vajeniška oblika, ki je enak šolski obliki s to razliko, da se vse praktično usposabljanje izvaja pri delodajalcih ter
  • dvoletni nadaljevalni program Gastronomija, ki se zaključi s poklicno maturo in zaposlitvijo ali nadaljnjim izobraževanjem.

Ob tem je poudarila še posebnost šole, da se lahko dijaki o smeri šolanja, ali gostinstvo ali turizem, odločijo v prvem letniku in ne že ob vpisu v šolo. Svetovalna delavka mag. Evelina Katalinić pa je na kratko predstavila ključne stvari glede vpisa.

Po predstavitvi so bodoče dijake popeljali po šoli in jim prikazali kako poteka praktični del usposabljanja na šoli, tako v gostinstvu kot v turizmu. Ob koncu pa so šolarjem in njihovim staršem ponudili prigrizke, sladice in koktajle, ki so nastali pod prsti dijakov.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.02.2020 ob 13:29 jebiveter gost

      Čestitke fotografu... zelo dobre in čiste slike... poklon...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.02.2020 ob 14:02 gost

      Ni mi jasno zakaj zapravijo štiri leta za nepomembno šolanje saj danes v gostinstvu zaposlujejo vse, ki hočejo delati. Nekoč - v Jugoslaviji _ je bil poklic natakar, kuhar, receptor cenjen in spoštovan ter dobro plačan, danes ni vreden nič in minimalno plačan. Kapitalizem osrečuje ljudi - SAMO TISTE NA VRHU.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2020 ob 16:38 gost

        Ni, ravno tako, da je slabo plačan. Plačan je toliko kot se sam potrudiš. Lahko si dobre kader in te dobro plačajo, povprečne zi in manj pa seveda manj. Če si se že izobraževal v tej smeri, lahko tudi napreduješ. Z nadaljnjim izobraževanjem pa sploh. Pokaži svoje znanje in boš cenjen...

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2020 ob 17:11 gost

        Floskule desničarjev in mladih povzpetnežev. Tudi ti boš nekoč star 55 let. Kaj boš takrat mislil? Zato je toliko izobraženih na zavodu ali v trgovinah za blagajnami?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.02.2020 ob 21:37 gost

      Čestitke SŠGT za zanimivo prestavitev.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.02.2020 ob 21:51 Učenec Dijak gost

      Gostinska šola ma eno velko prednost pred vsemi ostalimi šolami!!!! Imajo enga dobroga gospoda PROFESORA, kateri tak rad pomaga dijakom, se rajši pa dijakinjam, ka jih inštruira kar na svojem domu.... Vse njim razkaže in razloži... Spalnico.... Te pa pride žena domov, seveda nenapovedano, te pa joj.... Glih so meli nekše praktične vaje.... DÜŠA OD PROFESORA... RESAN...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.