https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

To so pomurski mesni obrati, pri katerih so inšpektorji lani zaznali kršitve

17.02.2020 ob 19:00  

Inšpekcija RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v nadzoru 110 mesnih obratov lani izdala odločbe skoraj polovici obratov. Štirim kršiteljem s hujšimi nepravilnostmi, tudi enemu iz Ljutomera so bili inšpektorji primorani začasno zapreti mesnico.


Pri nekaterih kršiteljih so v mestnih obratih po državi inšpektorji našli umazano posodo in pribor za pripravo mesnih izdelkov, insekte na delovnih površinah, umazane hladilnike, živila s pretečenim rokom uporabe, plesnive prostore, mišje iztrebke, največ kršiteljev pa ni označevalo, od kod meso, ki ga prodajajo, izvira.

Mesnico v Ljutomeru so inšpektorji zaprli kar dvakrat v enem mesecu, predvsem zaradi umazanije in nezagotovljene sledljivosti mesa. Prvič so inšpektorji naleteli na neustrezno higiensko stanje prostorov, opreme, naprav in pribora, ki prihajajo v stik z živili, postrežne vitrine za hranjenje mesa pa so bile od znotraj umazane z ostanki živil in zamaščene, podobno umazana je bila tudi peč za peko.

Hranili so čez 200 kilogramov mesa brez kakršne koli oznake oz. brez sledljivosti. Izdelki niso bili označeni niti z rokom uporabe, nekatere kose mesa pa so v vitrinah tudi napačno označili.

Inšpektorji so mesnici očitali, da proizvaja pripravke iz piščančjega, svinjskega in mletega mesa brez prisotnosti stranke, niti niso imeli izdelanega načrta vzorčenja za mleto meso in mesne pripravke za leto 2019.  V obratu niso vodili evidence proizvodnje mesnih pripravkov, ki jih pečejo v registriranem obratu. Čez 14 dni so inšpektorji preverili, ali je mesnica odpravila nepravilnosti, ker pa v obratu še vedno niso označevali živil in s tem poskrbeli za sledljivost mesa, ga je inšpekcija zaprla ponovno, piše 24ur.

Manjše nepravilnosti (birokratske kršitve) so v lanskem letu v Pomurju zaznali tudi pri TUŠ Supermarket Murska Sobota, Domače Mesnine Čiro (Črenšovci), Kmetija Makari (Selo), Mesarija Jurša (Branoslavci), Kmetija Lančič in Kmetija Štelcar (Sveti Jurij ob Ščavnici), Alenkina Špajza (Gornja Radgona), Kmetija Škrobar (Apače), Kmetija Kolar (Pristava) in pri Turistični kmetiji Vrbnjak (Kuršinci).

Spodaj lahko preberete odločbo, ki so jo za posamezni mesni obrat spisali inšpektorji: z rumeno so označene lažje oziroma birokratske kršitve, z rdečo pa hujše (Vir: 24ur)

Vsi štirje hujši kršitelji, ki so jim inšpektorji zaprli mesne obrate, zdaj že obratujejo, saj so nepravilnosti odpravili. Tudi vsi ostali obrati so manjše nepravilnosti uredili.

*Fotografije so simbolične

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2020 ob 20:44 MAFIJA INŠPEKTORSKA gost

      Komu je to namenjeno da ta mafija objavi 1 leto stare podatke, zakaj ne objavijo takoj ko odkrijejo, to mafijo je potrebno razgnati.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2020 ob 23:28 gost

      Ka pa v Šunkarni v Markišavcih so nej opravljali nadzora?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2020 ob 9:46 gost

        Kaj nisi na drugih portalih bral, da glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić ( SDS ) inšpektorjem določa kje smejo in kje ne smejo opraviti nadzora? Poglej portal MMC.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2020 ob 14:08 gost

        To ova diplomantka iz Banja luke ge sploj nega fakultete pa hrvati nemrejo preveriti diplom to je naša glavna inšpektorca pa neni podaniki, ki morajo delati po njenon diktati vsi pokvarjeni ?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2020 ob 14:33 gost

        Njen mož Jadranko je pa glavni nšpektor za delo. Zakonca Grlić drmata. Kje ste " domoljubi ". Pa oba vneta SDS kompanjona.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2020 ob 17:14 gost

      Budala što je na oblasti!!!! SDS je opozicija!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2020 ob 10:09 gost

        A POVSOD IMA NAMEŠČENE SVOJE LJUDI. SLOVENSKE ŽELEZNICE VODI SDS PA ŠE MARSIKAJ. KOT OPOZICIJA PA S STRANKO NSi BLOKIRA SPREJETJE ZA LJUDI POMEMBNIH ZAKONOV. ZADNJI PRIMER JE UKINITEV ZDRAVSTVENIH ZAVAROVALNIC.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2020 ob 9:16 gost

      Grlićka nima nikše veze z SDS.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.02.2020 ob 0:22 gost

      JJ nebi dovolil tega ,to kar žremo je govno levičarsko in ostanki komunajzerev ki bežijo od obloženih miz,straha trepetajoč kar za njimi gre rešitelj JJ

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.02.2020 ob 7:24 mesojedec gost

      Kakšno je le stanje pri tistih ki to dejavnost opravljajo na črno... Takšnih je namreč veeelikooo!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.