https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kdaj se bo končno začela rekonstrukcija ceste Murska Sobota - Gederovci?

Tišina, 21.02.2020 ob 12:25  

V prostorih Občine Tišina je potekala 2. izredna seja Občinskega sveta Občine Tišina.


Osrednja točka seje je bila predstavitev rekonstrukcije državnih cest Murska Sobota – Gederovci in Petanjci – Gederovci – Krajna s strani vodje sektorja za investicije na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo Tomaža Willenparta. Willenpart je prišel z namenom, da občinski svet seznani s potekom projekta, da pove, kakšne načrte imajo in jasno pove, zakaj je prišlo do zamika, tam kje je prišlo do zamika in da razjasni nejasnosti, ki so se dogajale oziroma se dogajajo.

Projekt zajema rekonstrukcijo celotnega dela ceste med Mursko Soboto in Gederovci in ureditev večnamenske poti ob tej cesti. Gre za enega največjih projektov, ki si ga cestni del direkcije lahko privošči. »Tako velikega projekta, tudi v prejšnjih dveh letih, z izjemo obvoznice Krško, na direkciji s takim zneskom ni bilo. Vsi najvišji so okoli 6 milijonov,« razlaga Willenpart. Skupna vrednost projekta je ocenjena preko 9 milijonov evrov, od tega Občina Tišina prispeva 900 tisoč evrov, Občina Murska Sobota pa 50 tisoč evrov. Kot je še razložil, je parcelacija pravnomočno zaključena, to pomeni, da so parcelne številke veljavne, lastniki so podpisali odločbe (se strinjajo s parcelacijo) in odmera je končana. Sedaj sledijo odkupi oziroma pridobivanje zemljišč. »V letošnjem letu želimo zaključit cenitve in pridobit vsa manjkajoča zemljišča.«

»Sprejeta proračuna za leto 2020 in 2021 sta za skoraj 70 milijonov manjša kot lani.« Willenpart je povedal, da je promet poleg individualnih kurišč največji onesnaževalec okolja in da zaradi tega država namenja za cestno strukturo manj denarja. Zato so cestni projekti odrinjeni na stran. »Žal je tako, da se proračun direkcije dela, tako da nam odrežejo znesek. Na katerega potem razvrstimo po projektih ta denar in potem ko denarja zmanjka, odrežemo. In tisto, kar je pod tem seznamom, se opravičujem, pade ven. Vlada je ta 6 letni plan sprejela in po tem se ravnamo.«

Vodja sektorja je še povedal, da je projekt za cesto Murska Sobota – Gederovci, eden izmed prioritetnih projektov v državi. »Je na osmem mestu izmed 815,« je poudaril. Razložil je še, da glede na splošno stanje, na direkciji pripravljajo predlog projektov, ki bi jih država morala izvesti v letih 2021/2022 in med njimi je tudi ta omenjeni projekt.

Na vprašanje svetnikov, naj jim poda časovnico glede izvedbe tega projekta je Willenpart odgovoril, da bo zdaj sledilo pridobivanje zemljišč. »Po navadi to traja 2-3 mesece, glede na količino 5-6 mesecev. Tako bi avgusta morali to imeti rešeno.« V letošnjem letu, konec leta želijo izdati razpis za celotno gradnjo, za vse etape. »Mi si želimo, da razpišemo celotni odsek naenkrat.« Razpisi trajajo približno pol leta. Drugo leto vsaj do poletja želijo imeti pogodbo za izvedbo. »Naš cilj je, da drugo leto podpišemo pogodbo.« Dodal je še, da bo po njihovi oceni gradnja potekala 2 leti.

Glede ceste Petanjci - Gederovci - Krajna pa je Willenpart navzočim povedal, da je projektna dokumentacija izdelana in je trenutno v fazi recenzije, ki bo predvidoma v naslednjem mesecu zaključena. Nato se bodo lotili postopka parcelacije, ki naj bi trajal do enega leta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2020 ob 14:36 gost gost

      naredijo naj samo novo preplastitev z boljšimi bankinami pa imajo to že letos zaključeno. Sedaj se bodo pa kockali še 5 ali več let, zato da bo potem kolesarska po kateri se čez teden noben ne bo vozil razen nekaj turistov ob sončnih vikendih. Medtem pa bo cesta postala makadam.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2020 ob 20:23 gost gost

        Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo Tomaža Willenparta. Willenpart je prišel, res je prišel ! Ta Willenpart je zelo podoben Willenpartu iz SCT - Ivana Zidarja, ki je bil zet Ivana Mačka ; malo povežite sami.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2020 ob 20:28 gost gost

        Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo Tomaža Willenparta. Willenpart je prišel z namenom, res je prišel, z kakšnim namenom je drugo vprašanje ! Ta Willenpart je podoben kot tistemu Willenpart iz SCT - ja Ivana Zidarja, ki je zet Ivana Mačka, torej povežite malo sami.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.02.2020 ob 8:12 Cestarr gost

      Obečanje ludom radovanje. Že stokrat so nasamarili ljudi ob tej cesti. Pa tudi zdaj je bo tako. Z zupanom na čelu.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.