https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Pred nami je Ema 2020

22.02.2020 ob 6:05  

V soboto, 22. februarja, bo potekal izbor Ema 2020, kjer se bo predstavilo dvanajst izvajalcev. Med njimi je tudi prekmurska Saška, ki si je nastop na Emi priborila skozi izbor Ema FREŠ.

V soboto zvečer bomo Slovenci izbirali, kdo nas bo v začetku maja zastopal na 65. tekmovanju Evrovizije na Nizozemskem. Predstavilo se bo dvanajst izvajalcev, med njimi tudi dva zmagovalca izbora Ema FREŠ, Saška in Parvani Violet.

Ostalih deset skladb že znanih izvajalcev pa je izmed 74 prejetih prijav izbrala tričlanska izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica in pevka Raiven, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV SLO Mojca Menart in glasbeni urednik z Vala 202 Jernej Vene. Ti izvajalci so: Ana Soklič, Božidar Wolfand - Wolf, Gaja Prestor, Imset, Inmate, Klara Jazbec, Lina Kuduzović, Manca Berlec, Simon Vadnjal in Tinkara Kovač. 

Izvajalec

Naslov pesmi

Simon Vadnjal

Nisi sam

Saška

Še kar lovim tvoj nasmeh

Gaja Prestor

Verjamem vase

Ana Soklič

Voda

Inmate

The Salt

Manca Berlec

Večnost

Tinkara Kovač

Forever

Božidar Wolfand - Wolf

Maybe Someday

Parvani Violet

Cupid

Klara Jazbec

Stop the World

IMSET

Femme fatale

Lina Kuduzović

man like u

Sistem glasovanja na izboru bo enak kot lansko leto. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat. Med njima bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020.

Izseke vseh skladb lahko slišite v spodnjem posnetku, kjer so razvrščene po enakem vrstnem redu, kot se bodo predstavile na Emi.

Izbor Ema 2020 si lahko ogledate v soboto, 22. februarja, na programu RTV SLO 1 začetkom ob 20. uri. Izbor bo vodil priljubljeni voditelj Klemen Slakonja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.02.2020 ob 8:09 Nedeljko gost

      Ka pa Petanjska ne zmore med te?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.02.2020 ob 10:50 gost

      To je bolj dretju kot petju podobno. Katastrofa slovenske glasbe. Ne čudite se potem, da mladi in tudi starejši poslušamo hrvaško, bosansko in srbsko glasbo. Takšno sranje si upamo potem v Evropo pošiljati. Nimamo ne kvalitete, ne samokritičnosti. Pri glasbi smo na dnu, ne vem, če je mogoče pasti še niže.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.