https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Z betonskimi koriti onemogočili dostop do parkirišča

Murska Sobota, 21.02.2020 ob 6:00  

Včeraj so nekateri stanovalci blokov in uporabniki parkirišč za Kocljevo ulico, med stanovanjskimi bloki na Vrtni ulici v Murski Soboti, naleteli na betonska korita, ki onemogočajo dostop avtomobilom, marsikdo pa je zaradi nevednosti ostal tudi ujet.

 

Ker so parkirišča stanovalcev na Vrtni ulici velikokrat zapolnjena, je marsikateri stanovalec pogosto parkiral na parkirišču za Kocljevo ulico skupaj z ostalimi uporabniki in uslužbenci, včeraj pa so jih na dovozu pričakala cvetlična korita.

Dostop do teh parkirišč je sicer sedaj na Kocljevi pri makadamskem parkirišču pri slaščičarni Niki, ki ga je uredila mestna občina, je pa z postavljenimi novimi koriti sedaj moten dostop do Vrtne ulice. Nekateri stanovalci blokov na Vrtni ulici tudi nimajo ustreznih daljincev za rampo za dostop do teh parkirišč, ki jih je za te vedno manj.

Že dve leti so sicer stanovalci tudi v sporu s podjetjem Kapion, ki jim je z betonskimi ovirami onemogočilo dostop do stanovanjskih blokov čez njihovo zemljišče iz smeri Kocljeve. V podjetju so bili mnenja, da bi stanovalci za ta parkirišča morali plačati, zato so mejo med njihovim in občinskim zemljiščem postaviti betonska cvetlična korita in tako stanovalcem preprečil, da bi se še naprej vozili do parkirišč po poti, na katero so se po njihovem mnenju neupravičeno navadili.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2020 ob 10:29 gost

      Kaj se v Prekmurju res nič ne dogaja, da desetkrat pogrevate eno in isto? Kaj celo Prekmurje res nima dve dobri novinarki, ki sta zmožni kaj pametnega in življenskega napisati? Je vse pametno že v penziji ali v Ljubljani?

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2020 ob 10:37 Dummi gost

      Pravilno, da so zagradili dostop iz Vrtne. Zdaj imajo prebivalci Kocljeve svoj dostop.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2020 ob 14:45 levesbruk gost

      Ta problem ni samo na tej ulici, ampak na večini v mestu M.S. Pri enih blokih si nekateri celo sami postavljajo korita, pa kovinske pregrade, ki jih zaklepajo in si tako prisvajajo parkirna mesta. To se pa lahko naredi le, če imaš plačano parkirno mesto . Takšne kovinske pregrade so na vhodu v bloke pri Zeleni ulici, Lendavski, Cvetkovi in še. Celo grozijo, če bi kdo upal tam parkitari, kot, da bi bilo parkirno mesto plačano. Občina kot lastnica parcel ne naredi ničesar, pa bi morala, ker se takšni ekscesi dogajajo pri neosveščenih in samovšečnih stanovalcih. Ukrepati pa bi morala tudi policija, ker prihaja zaradi tega tudi do vroče krvi pri občanih.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2020 ob 17:03 grinch gost

        Kako pa ti veš, da je lastnica občina, kaj pa če ao zemljišča okrog bloka last etažnih lastnikov?

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2020 ob 15:39 aaaaaaaaaaa gost

      Ka se tijče spora je čista možno ka de podjetje Kapion na sodišči izgubilo pravdo. Se je odvisno kak dugo je ta pout bijla v uporabi ,stvar je v ton ka če je pout bijla uporabljena ne ven kelko lejt pač pa nišče je nej ugovarjo avtomatski postane pravica do služnostne poti. Ne mijslin ka tak bou ka de sodišče odloučilo tak de, poznan pa dva konkretniva primera ge je po doloučenon časi služnostna pout obveljala tistomi keri je pout uporabljo že dugo časa. Dugo časa pomejni kar dosta lejt, konkretno kelko pa ne ven.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.02.2020 ob 17:00 grinch gost

      Ta članek, je čisti lari fari. Ta korita so bila tam, preden je Kapion zaprl dostop in ni bilo nobenih težav. Potem, ko so tam zaprli dostoo, so na Vrtni odstranili korita, da so lahko prišli drugi na parkirišče za Kocljevo. S tem so si odprli dejansko cesto mimo vhoda. Če ni bil na njihovem mestu, to niti takrat ne bi naredil, ker so se vnes avti vozili mimo kot, če bi dirkali, iz bloka pa direkt na to cesto prihajajo stanovalci. Še sreča, da se ni nič zgodilo. Zdaj je rampa za Nikijom in je dejansko tako stanje, kot je bilo pred tem, ko je podjetje Kapion zaprlo dostop. Edino pravilno, da si postavili korita, saj ni ceste mimo vhoda.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.02.2020 ob 18:21 Sam doma gost

      Nej so problem stanovalci. Problem je ka bi vsi parkirali radi zastonj.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.02.2020 ob 21:38 legenda gost

      joj, joj kaj se to dogaja...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.