https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pustovanje naj bo varno

23.02.2020 ob 10:00  

Pred nami je pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni sprevodi. Da bo pustovanje ne le veselo, ampak tudi varno policisti opozarjajo voznike, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask.

Globa 120 evrov

Zakon o pravilih cestnega prometa namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.

Vse tiste, ki se boste kot vozniki odpravili na različna praznovanja in pustne zabave, pa opozarjajo, da ne uživate alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo.

Policisti vse udeležence pustnih prireditev kot tudi druge državljane opozarjajo na pomen samozaščitnega ravnanja. Pustni čas, gnečo na javnih prireditvah lahko posamezniki izkoristijo tudi za različna kazniva ravnanja, kot so ropi in drzne tatvine.

Previdni pa bodite tudi pri odpiranju stanovanjskih vrat neznancem, še posebej, ko so doma samo starejši ljudje ali otroci! Varnostno verižico imejte vedno zataknjeno, še zlasti, če ste sami. Uporabljajte domofone in videodomofone ter kukala na vhodih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.