https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Lendavo ob pustnem rajanju prevzela nova oblast

Lendava, 23.02.2020 ob 17:50  

Na pustno nedeljo so Lendavo preplavile maškare. Pustovanje, ki sta ga pripravili Mestna skupnost Lendava in Krajevna skupnost Trimlini je potekalo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Dogajanje se je začelo pred Mestno hišo, kjer je potekal prevzem mestne oblasti s ključem mestne hiše, ki so se ga udeležili tudi lendavski župan in svetniki. Program pa so popestrili Društvo godbenikov Odranci, »lendavfska milicák«, rabelj in pustni župan »Al Capun« s svojo tajnico.

Izpred mestne hiše se je dogajanje s povorko preselilo na letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava. Številni zbrani so si najprej ogledali igrico vzgojiteljic vrtca Lendava »Sedem palčkov in Sneguljčica«, nato pa je sledilo pustno rajanje maškar, med katerimi so najboljše ter najizvirnejše in skupinske maske tudi nagradili.

Seveda niso manjkali tudi koranti, ki so v Lendavo prišli iz Markovec. Pred zaključkom prireditve pa je pustni župan predal oblast in ključ mestne hiše nazaj županu Občine Lendava Janezu Magyarju.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2020 ob 19:29 lendavna gost

      O joj, kelko slik, ti se res radi gledajo. Kdo je to sliko, saka njemi čast. Telko slik z enoga bednoga dogodka, je škoda prostora na portalu. Telko za prihodnjič. Sicer pa škoda, ka ta pustna oblast nede ostala na čelu. Pa še enkrat prečitaj naslov prispevka poročevalec, pa boš vido, ka se da in more bole pravilno napisati.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.02.2020 ob 1:05 gost

      orbana pa ni :/

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.02.2020 ob 7:44 Iman gost

      več let samo pikapolonice, čebelice in spidermani. pa bodite bolj izvirni če se že udeležujete takih stvari!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.02.2020 ob 9:50 Lendavčan gost

      Tudi župan je nekaj sposoben z "slovensko" zastavo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.