https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: Dvanajsta redna seja Občinskega sveta Občine Radenci

27.02.2020 ob 6:00  

V petek je v Radencih potekala 12. redna seja Občinskega sveta Občine Radenci.

Svetniki so tokrat med drugim razpravljali o razrešitvi in imenovanju novega člana v Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, o neizvajanju posebnih storitev iz področja obvezne javne službe oskrbe s pitno vodo ter o lokacijski preveritvi za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev za Trgovski center Šratovci.

Najbolj burna razprava se je razvila pri četrti točki dnevnega reda, kjer so odločali o razrešitvi člana Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Dejana Beriča.

Berič je svojo razrešitev označil kot politično potezo. Povedal je bilo, da je razlog zanjo najbrž novo nastala koalicija devetih svetnikov, saj se je Andrej Divjak, ki je sicer kandidiral na listi Socialnih demokratov, sedaj pridružil županovi koaliciji. Pri tem so opozicijski svetniki dodali še, da je v ozadju tega najbrž dejstvo, da je Divjakova žena pravnica v Leljakovi občinski upravi.

Svetniki so z glasovanjem razrešili Beriča kot člana KMVVI, z osmimi glasovi za in šestimi proti. V naslednji točki dnevnega reda pa so kot novega člana KMVVI potrdili Vladimirja Rantašo z prav tako osmimi glasovi za in šestimi proti.

Na dnevnem redu je bila tudi točka »Predlog sklepa o neizvajanju zaračunavanja normirane in prekomerne porabe vode iz javnega vodovodnega sistema v Občini Radenci«, ki jo je župan na začetku seje umaknil z dnevnega reda. Kot je obrazložil so sami izvajalec javne službe, ki lahko prekomerno porabo vode obračuna, zato se lahko sami odločijo ali bodo to zaračunavali, potrebe za sprejetje takšnega sklepa zato ni.

So pa svetniki odločali o neizvajanju posebnih storitev iz področja obvezne javne službe oskrbe s pitno vodo ter pripadajoče omrežnine na uporabo javnih vodooskrbnih infrastrukturnih objektov in naprav.

Iz druge točke 11. člena Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja je razvidno, da izvajalec javne službe lahko opravlja posebne storitve, ki so določene v prvi točki 11. člena, v soglasju z lastnikom javne infrastrukture, torej v tem primeru občine Radenci.

Ker Občina Radenci ne želi dodatno obremenjevati gospodarskih družb, želi pa ustvarjati pozitivne temelje za razvoj gospodarstva in turizma v občini, so svetniki z osmimi glasovi za in petimi glasovi proti izglasovali, da se na območju občine Radenci, posebne storitve ne bodo izvajale.

Svetniki so potrdili tudi Lokacijsko preveritev za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev na enoti urejanja prostora z oznako ŠR 5 - Trgovski center Šratovci (Spar).

Z lokacijsko preveritvijo se omogoči izvedba nadstreškov na jugozahodni strani trgovsko poslovne stavbe izven gradbene meje. Gre za nadstrešek, ki bo med železnico in Sparom, svetniki so predlog soglasno potrdili.

Celotno sejo silahko ogledate v spodnjem posnetku.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.02.2020 ob 11:12 dd gost

      raztura tej Leljak, ala jemi vera. Pa teko ste skakali eni proute!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.02.2020 ob 20:09 Lendavski nadvojvoda gost

      Jebeš ti občino kjer je glavni ,priučeni JNA udbaš,Lajbek k temu,Slovenec ni,rad pejneze tuje ima,v kvazoznastvenih delih ustaško domobransko nacističen prepričanec,Janši ritbrisanec,ritlijzanec...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.