https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Poslovil se je Marko Kočar

25.02.2020 ob 11:30  

Poslovil se je prleški poet Marko Kočar.

Kot so zapisali na Radiu Murski val, je Kočar, ki je bil rojen leta 1958, napisal veliko besedil za Tadeja Vesenjaka, Halicanum, Be Radio, Ethnotrip, ansambel Štrk, Prleški kvintet, Strice, Slovenjegoriški kvintet, Štajerskih sedem ter mnoge druge izvajalce. "Bil je tudi avtor himne našega radia. Za besedila je osvojil nagrade na mnogih festivalih narodno-zabavne glasbe. Med drugim je kar petkrat prejel prvo nagrado za besedilo na Ptujskem festivalu. Znan je bil tudi po svojih izdanih delih: Kisla žüpa, Železni vrelec, Severno od Kokolajnščaka, Venkraj. Marka je bilo ob posebnih priložnostih mogoče videti tudi na odrih, kjer je bral svoje šaljive pesmi ter nastopal v kabaretu Kisla žüpa s Tadejem Vesenjakom. Preizkusil se tudi kot gledališki igralec. Z gledališko skupino iz Križevcev se je predstavil s komedijo Iz nevole v nevolo. Na Festivalu komedije v Pekrah je bil leta 2006 izbran za komedijanta leta."

Foto: arhiv Pomurec.com

Kočar je bil odličen igralec in besedilopisec. V ekipo Zamurjencev je na Murski val prišel, ko so izgubili Prleka, igralca Ljuba Kralja, kot lik strica Vincija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2020 ob 11:49 Gost gost

      Ej Vinci, Vinci zakoj si nas zapujsto? Počijvle v meri.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.