https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Križevski svetniki sprejeli proračun za leto 2020

27.02.2020 ob 12:27  

V sejni sobi Občine Križevci je potekala 9. redna seja Občinskega sveta Občine Križevci, kjer so med drugim sprejeli proračun za leto 2020.

Proračun predvideva 3.063.273 evrov prihodkov in 3.66.9.170 evrov odhodkov. S sprejetjem proračuna pa se bo lahko pričelo z izvedbo investicij. Osnutek proračuna je bil sprejet že med prvim branjem, od takrat pa je prišlo do nekaj sprememb: dodanih je bilo nekaj investicij, korigirali so se zneski pri samih investicijah ipd. Sprejet proračun vsebuje večino predlogov, ki so bili posredovani na delovnih telesih v mesecu februarju.

Proračun in načrt razvojnih programov sta dostopna na spletni strani občine Križevci, kjer so natančneje opisane vse investicije, ki se bodo izvajale tekom leta.

Na seji je bil prav tako sprejet program zbiranja in odvoza odpadkov, ki ga je podrobneje predstavil predstavnik podjetja KSP d.o.o., Aljoša Leštan. Program zbiranja odpadkov poteka na več načinov, od vrat do vrat za mešane in biološke odpadke, zbiranje kosovnih odpadkov poteka na klic, odpadki se prav tako zbirajo v zbirnem centru v Ljutomeru vsak delavnik od 7h – 17h ter dve soboti v mesecu.

Prav tako sta bila sprejeta sklepa o imenovanju predstavnikov Občine Križevci v Svet zavoda Zdravstveni dom Ljutomer, ki ga bo kot predstavnik občine zastopal Bojan Lešer in članico OI Javnega sklada za kulturne dejavnosti Ljutomer, katera je postala Silva Duh.

Foto: mojaobcina.si/krizevci

Svetniki so sprejeli tudi Odlok o mreži javne zdravstvene službe na primarni ravni v Občini Križevci, saj si Občina Križevci prizadeva za ponovno podelitev koncesije na področju zobozdravstva za odrasle.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2020 ob 13:41 gost

      Ne me j-e-b-a-t! Ares???

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.