https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Škof Štumpf očitanega mu dejanja na predobravnavnem naroku ni priznal

02.03.2020 ob 16:33  

Soboški škof ordinariji, msgr. dr. Peter Štumpf, je bil danes na Okrožnem sodišču v Murski Soboti.


Danes je bil pred Okrožnim sodiščem v Murski Soboti razpisan predobravnavni narok v kazenskem postopku, ki se vodi na podlagi zasebne tožbe zasebne tožilke Lidije Turk Klemenčič zoper ordinarija soboške škofije, msgr. dr. Petra Štumpfa.

Vernica škofu očita razžalitev

Na predobravnavnem naroku soboški škof Peter Štumpf ni priznal kaznivega dejanja razžalitve. Vernica mu kot zasebna tožnica očita razžalitev, ker je za medij lani izjavil, da je neprištevna in da nima stika z realnostjo. Naj spomnimo, da je dejanje povezano z domnevno afero med 68-letno Lidijo Turk Klemenčič in 38-letnim soboškim župnikom Goranom Kuharjem, potem ko je slednji julija lani v župnijskem listu javnost in vernike obvestil o domnevnem zalezovanju in nadlegovanju.

"Slednjemu se v navedenem postopku očita izpolnitev zakonskih znakov kaznivega dejanja razžalitve. Te bi po navedbah zasebne tožilke škof Štumpf naj storil, ko je dal izjavo za medije, v katerih se je postavil v bran soboškemu stolnemu župniku Goranu Kuharju, ki je deležen nadlegovanj, o čemer je že bilo poročano v medijih.

Škof Štumpf očitanega mu dejanja na navedenem predobravnavnem naroku ni priznal. V skladu z zakonom so bili sodišču z njegove strani za obrambo predlagani dokazni predlogi. S tem je bil predobravnavni narok zaključen ter v zadevi razpisan narok za glavno obravnavo," je zapisal Štumpf.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.03.2020 ob 16:46 Magyar Bacsi gost

      Astronavti imajo vedno prav!!!!!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.03.2020 ob 18:22 Gajdar gost

      Ta Roni Cristofer Horvat, sin suspendiranega nekdanjega politično nastavljenega direktorja carinske uprave, je izgubil spor glede srne Lovske družine in bo izgubil tudi ta spor, ali Štunf ni sposoben najti boljšega advokata od tega kratkohlačniks.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.03.2020 ob 18:42 delavec gost

      Spoštovani gos. Škof ne dajte se zavesti tem nepridipravom! Baba pa naj gre na Pohorski dvor ali v kakšno drugo umobolnico!!!! Resnica mora zmagati!!!!!

      12 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.03.2020 ob 18:54 Lendavski nadvojvoda gost

      Delavec,resnica v cerkvi ni v ospredju.

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2020 ob 19:44 gost

        Delavec, resnica v cerkvi ni v ospredju !! Brez "butastega" komentarja pač ne gre, kajne lendavski butec, Prosim, pojasni, kaj si hotel s tem komentarjem povedati, ko si komentiral lendavskega nadvojvodo ??

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.03.2020 ob 19:27 Lendavski nadvojvoda gost

      Še enkrat,v cerkvi je vse,samo resnica ne,morale ni,človečnosti ni, sočutja ni,podpore ni.Jezus je bil,povedal,predrugačili so njegov nauk,ga izničili,pokradli so ga.Cerkev,torej,organizacija,je vse tisto kar Kristus ni bil.

      21 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.03.2020 ob 20:12 Unter Limbach Nadvojvoda gost

      Še enkrat,v partijii je vse,samo resnica ne,morale ni,človečnosti ni, sočutja ni,podpore ni.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.03.2020 ob 20:19 gost

      Kaj je narobe s Štrumfom? Imam občutek, da je shujšal za par gramov😂😂😂

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.03.2020 ob 20:57 Lendavski nadvojvoda gost

      Na,tak,le kaj bi Jezus porekel na rejenega ,načičkanega,z zlatom ovešenega, "sledilca"...

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.03.2020 ob 22:22 gost

      Df turbaški ,zopet slaba čmrga,pa tablete ne primejo,saj jutri ti bodo,ko bo nastopila era JJ-a,boš svojo levičarsko prdulo,nastrojeno proti cerkvi močno stisnil..

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.