https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Ljutomer od ponedeljka v znamenju vina, filma in glasbe

Ljutomer  

Bogat programski teden filma, glasbe in vina se v Ljutomeru pričenja v ponedeljek, 25. julija in bo trajal do sobote, 30. julija.

Festival sega v leto 2005 – lansirali so ga ob stoletnici slovenske kinematografije v Ljutomeru, kraju, kjer so nastali prvi metri slovenskega filma izpod roke dr. Karola Grossmanna. Na pobudo Filmske prakse PLAN 9, Prleške razvojne agencije ter s pomočjo evropskih strukturnih skladov so tega leta priredili enega prvih mednarodnih filmskih festivalov pri nas, ki je posvečen žanrski kinematografiji. 

Z nepogrešljivim konceptualnim dodatkom vina, po čemer Prlekija pač najbolj slovi, pa tradicionalno odpirajo popolnoma nove horizonte gastronomsko-filmskih užitkov vsem obiskovalcem. Ob tem ne gre pozabiti tudi na vsakodnevni glasbeni program, ki se bo zaključil s plesom vampirjev v soboto na zadnji dan festivala.

"Grossmannov festival je posvečen tišji, a nevarnejši in neskončno zabavnejši plati kinematografije, ki se ne boji ekscesov, politične nekorektnosti in preseganja tabujev. A za njeno polno razumevanje si je treba vzeti čas, se prepustiti adrenalinskim šokom ter oborožiti s skrajnim smislom za humor. Ob kozarcu dobrega vina je to še toliko lažje," med drugim na spletni strani pišejo organizatorji festivala.

Celoten letošnji program si lahko ogledate TUKAJ.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.