https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Fotografije kot opozorilo o nedopustnosti nasilja

Rakičan, 08.03.2020 ob 13:10  

V prostorih RIS Dvorca Rakičan je pod okriljem Centra za družine Murska Sobota, potekala otvoritev fotografske razstave »ZLOMLJENA«, avtorja Bojana Sobočana iz Foto kluba Lendava. Razstava bo na ogled do 20. marca 2020.

 

Center za socialno delo Pomurje in Policijska uprava Murska Sobota opominjata, da je kakršnakoli oblika nasilja v družbi nesprejemljiva. "V boju proti nasilju v družini želimo biti slišani skozi celo leto, zato simbolično odpiramo fotografsko razstavo, ki nam je v opomin, kako hude posledice prinaša nasilje v družini," so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Avtor fotografske razstave je Bojana Sobočana iz Gomilice, ki se je s fotografijo začel ukvarjati že v srednji šoli. Z razstavljenimi fotografijami opozarja in prikazuje družinsko nasilje, nasilje nad ženskami in nasilje v celotni družbi.

 

Zbrane so ob otvoritvi nagovorili direktorica CSD Pomurje, Sandra Fekonja, direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić in direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec.

Dogodka se je udeležila tudi Vlasta Nussdorfer, nekdanja varuhinja človekovih pravic, sedaj svetovalka predsednika države za področje človekovih pravic, humanitarnih dejavnosti in socialne politike, ki je dejala, da fotografije povedo več, tudi tisto, kar besede ne zmorejo.

Na samem dogodku so obiskovalcem predstavili problematiko nasilja nad ženskami tudi skozi predstavo »Ženska, ki se je zaletela v vrata,« ki so jo odigrali člani Kulturno-umetniškega društva Vitomarci v sodelovanju s Centrom za socialno delo Spodnje Podravje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2020 ob 20:28 gost gost

      Fotografije kot opozorilo o nedopustnosti nasilja je v naslovo, torej gostje na slikah odobravajo le dopustno nasilje po karerem že pravu ??

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.