https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Če sumite na okužbo, nikar ne hodite v lekarno!

10.3.2020  

Pomurske lekarne – za nemoteno izvajanje lekarniške dejavnosti in zajezitev širjenja bolezni COVID-19 je pomembno informiranje


Pomurske lekarne, kot javni lekarniški zavod s petnajstimi enotami skrbijo za oskrbo prebivalstva z zdravili in drugimi pripomočki za ohranjanje zdravja na območju pokrajine ob reki Muri.

Lekarna je pogosto prva vstopna točka pri iskalcu zdravstvenih storitev. Enote Pomurskih lekarn, tudi po potrditvi prvih primerov bolezni COVID-19 v Sloveniji, poslujejo običajno. V skladu s priporočili NIJZ obiskovalce vljudno naprošajo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanejo doma. Po navodilih NIJZ v primeru, suma na okužbo s koronavirusom SARS-CoV-2 kontaktirajo osebnega zdravnika, ki bo podal nadaljnja navodila.

Če sumite na okužbo, nikar ne hodite v lekarno!

Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo. S tem boste pripomogli k preprečevanju širjenja okužb na druge obiskovalce lekarn in zaposlene v lekarni. "Zavedamo se, da potencialna širitev okužbe med lekarniškimi strokovnimi delavci lahko resno ogrozi preskrbo prebivalstva z zdravili, zato zaposleni striktno upoštevamo navodila ustreznih inštitucij. Pomemben doprinos k tem prizadevanjem vidimo potrebo po upoštevanju zgornjih napotkov, zato vse obiskovalce lekarn prosimo, da upoštevajo opisane ukrepe," so sporočili iz Pomurskih lekarn.

Svetujejo, da naj bo oseba, ki bo zdravila prevzela za obolelega, seznanjena z vso terapijo, ki jo bolnik prejema. Tako bodo farmacevtski strokovni delavci lažje svetovali glede ustrezne uporabe zdravil.

"Drage Pomurke in Pomurci, s skupnimi prizadevanji in upoštevanjem priporočil bomo zaščitili sebe in druge ter zajezili nepotrebno širjenje koronavirusa," Pomurske lekarne.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2020 ob 11:37 JERNEJCEK gost

      KAJ PA NA MURINO TEKMO? BREZ MURE MI ŽIVETI NI. RAJŠE GUZNEM.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2020 ob 14:58 AAAAAAAAAAA gost

        Jernejček tvoja obsedenost z Muro je bolezen antimura, samo nega zdravila ker je to nepopravljiva poškodba možganov. Sožalje.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.03.2020 ob 11:49 Ne laži gost

      Či je tak nevarno naj se zaposleni v lekarnaj maksimalno zaščitijo. Sprejeti morejo ukrepe, ka na tou ka okuženi nede prišo v lekarno je loterija.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.03.2020 ob 18:29 šarkozi gost

      če pa so farmacevti sami sprehlajeni in delajo za pulton tako da oni sami lahko okužijo pacijente taka nej na pamet

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2020 ob 4:57 Lendavski nadvojvoda gost

      Sarközi,torej Cigo,pacienti so pri zdravniku,v lekarni smo nej,nej pa nouru pamet med lidij davati,kak tij.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.03.2020 ob 8:27 gost gost

      nikar ne hodite v lekarno! Pravilno, saj tam ni za dobiti niti navadnih kombiniranih praškov, tako, da moraš zaviti v privatno lekarno v okolici Murske Sobote, upajmo, da bo občina kmalu naredila red v Soboti.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.03.2020 ob 19:12 gost

      E VOGRIN SI PRAVE NE MOTAJ BREZ VEZE KA MOTAŠ CIGOJE TO JE ROM IN ROM JE BOLJŠI ČLOVEK KAK SAKŠI VOGREN TE TVOJ KOMENTAR JE RES NERAZUMEN TURBA GORI LENDAVSKI NADVOJVODA BUTA PARAS

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.03.2020 ob 19:25 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,zadnji,ti priporočim,če nisi ravno pismeni,izobraženi, pojdi jeseni v kakšen tečaj,boš videl,svet bo drugačen,jasnejši,celo kakšno knjigo boš uspel prebrati,razjasnilo se ti bo,pa babo boš dobil,ne tisto tvojega sedanjega nivoja, bo kar pametna,bo te vodila,kaj skuhala,špricer pa pašteta bosta le spomin.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.03.2020 ob 19:47 RISTO KOBURA gost

      LENDAVSKI NADVOJVODA JAZ SEM PISMEN IZOBRAŽEN ZAPOSLEN POROČEN MISLIN KA TEBI FEJST NEKAJ MAJNKA V GL AVI TEBI SE JE ŽE ZDAVNAJ RAZJASNILO VTVOJI NORI GLAVI BOLOND SARJAŠ VIN SAMAR

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.