https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Vse vzgojno-izobraževalne ustanove v ponedeljek zapirajo vrata

12.3.2020  

Vse vzgojno-izobraževalne ustanove po navodilih Šarca v ponedeljek zapirajo vrata.

Premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je ministrstvoma za zdravje in izobraževanje naložil, naj pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove. "Gre za ukrep, ki prinese za seboj marsikaj, a je nujen v tej situaciji," je zapisal na Twitterju.

Zaradi dveh potrjenih primerov okužbe s koronavirusom je sicer že od danes zaprta Osnovna šola Šmarje pri Jelšah. Že od srede pa tudi Osnovna šola Frana Albrehta v Kamniku, kjer so pri eni od učiteljic prav tako potrdili okužbo.

Minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Aleš Šabeder je sicer že v sredo zvečer za Odmeve na TVS dejal, da resno razmišljajo o zaprtju šol in vrtcev, ki "ga bo glede na zdajšnje širjenje okužb potrebno sprejeti". Na očitek, da mnogi menijo, da je že čas za to, je odgovoril, da "gre za to, da se ukrepi sprejemajo glede na trenutno situacijo", ki se spreminja iz ure v uro. Povedal je tudi, da delajo vse, da bi ukrep sprejeli v pravem trenutku.

Po zadnjih uradnih podatkih je v Sloveniji 57 potrjenih okužb z novim koronavirosom. A glede na to, da gre za podatke, ki so jih posredovali v sredo 14. ure, je pričakovati, da bo danes ta številka še narasla.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2020 ob 9:25 PREPOZNO gost

      PRAVILNO SAMO 3 TEDNE PREPOZNO.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2020 ob 10:41 čondraš gost

      Vse vzgojno-izobraževalne ustanove v ponedeljek zapirajo vrata.........JA DOBRO JUTRO POLITIKI IN STROKA, kot pravi kolega and mano, PREPOZNO, a še vedno boljše kot da bi z glavo rinili skozi zid.Še dobro da imamo Avstrijo za sosedo, da vemo kako ukrepat, sicer z zamuda, pa kljub vsemu, naši strahopetci sami ne upajo izpeljati nobenega ukrepa.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2020 ob 10:53 gost

        Tudi Madžarsko ( tvojo najljubšo ) in Hrvaško imamo za sosedi. Pa tvoj vzornik Trump je Hrvatom dovolil potovati v Ameriko, Slovencem pa ne. Kako to?

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2020 ob 10:55 čondraš gost

        Hrvati in Madžari so nepomembni v svetu politike, tko d alogično niso vzor. Trump je dovolil Hrvatom potovati v ZDA, to boš ti mogel vedet zakaj, usta.ša.

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2020 ob 11:06 gost

        A Slovenci smo pa pomembni v svetovni politiki? Pa ne ga srat. Več kot tričetrt svetovnega prebivalstva pojma nima kje je Slovenija, dočim za Hrvaško znajo. Si pa v nekem drugem članku pohvalil usta. ša brez vzroka. Zakaj? Sem bolj Slovenec kot ti. Nisem pa paničar in maloumnež kot ti. Pojma nimaš kdo in zakaj in v kakšno korist so ta virus izpustili iz laboratorija kot že veliko njih pred tem.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2020 ob 11:20 debeli gost

        A Slovenci smo pa pomembni v svetovni politiki? Pa ne ga srat....kdo ej to rekel ? Napisal sem da sta MAdžarska in Hrvaška nepomembni v politiki in si MI po njih ne jemljemo vzora, po Avstrija pa pač...kapito debeli, malo se umiri, zadihaj pa bo.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2020 ob 11:47 gost

        11:20....... z Madžarsko in Orbanom se ukvarja celotna EU in tudi ostali svet. Tudi Hrvaška ni nepomembna v svetovni politiki, sploh pri Trampu. Avstrija, žel za tvoje pojme, ni noben pomemben člen evropske in svetovne politike. In naš novi predsednik vlade ( in s tem cela vlada in državni zbor ) si zeloooooooooo jemlje za vzor Madžarsko in Orbana. Dečko, dejstva, dejstva.................

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2020 ob 11:01 strelec gost

      Tri tedne zamujamo z zaprtjem meje z Italijo. Ne razumem naših politikov. Zdravniki so pa največji pizduni, glavni krivci, da se virus širi pri nam, vedeli so kakšno je stanje pa so le rinili v tujino. Upajmo, da se bo kmalu vse umirilo. Še posebej lepo toplo vreme bi koronavirus moralo uničit.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2020 ob 11:21 čondraš gost

        Dravniki ki bi najbolj morali pazit in biti za vzor ostalim, so izpadli največji majmuni v vsej situaciji. Še vedno čakam da bo vložena kazenska ovadba za zdravnika z Metlike in za ova dva hepana z Maribora. Kje je pravna država ?

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.03.2020 ob 18:17 Butec gost

      Panika!!gradbeništva noben nebo ustavo kje nas je dosti preveč na enem mestu iz različnih držav samo da se dela

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.