https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Širjenje koronavirusa prehaja v drugo fazo, smučarski poleti v Planici prestavljeni

12.3.2020  

Šabeder: Širjenje koronavirusa počasi prehaja v drugo fazo, verjetno bo treba aktivirati državni načrt 

Minister za šolstvo, ki opravlja tekoče posle, Jernej Pikalo bo vladi predlagal, da se vsem, ki so odsotni z dela, zagotovi 100-odstotno nadomestilo plače. Vlada sicer danes obravnava intervencijski zakon, po katerem bi staršem pripadlo bolniško nadomestilo v višini 80 odstotkov plače, 40 odstotkov bi krila država, 40 odstotkov pa delodajalec, navaja rtvslo.si

 "Iz šempetrske bolnišnice so sporočili, da so zabeležili prvi primer okužbe s koronavirusom na Goriškem. Število okužb naj bi naraslo že na 82. Omejevalne ukrepe zaradi koronavirusa sicer danes že čutijo vsi, ki dnevno migrirajo iz Italije v Slovenijo. Kamniška Osnovna šola Frana Albrehta in OŠ Šmarje pri Jelšah sta zaprti, s ponedeljkom se zapirajo še ostale šole in vrtci," navaja 24ur.com.

Organizacijski komite pokala Vitranc je danes na priporočilo Mednarodne smučarske zveze in po posvetu z Nacionalnim inštitutom za nacionalno zdravje odpovedal prihajajoči tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju za moške.

Tudi Planice ne bo

Še pred današnjo tekmo turneje Raw Air pa je konec tudi sezone svetovnega pokala 2019/20 v smučarskih skokih. Ob tem je prestavljeno tudi svetovno prvenstvo v poletih v Planici. Pri Fisu so tako le sprejeli pričakovano odločitev in predčasno končali 41. sezono svetovnega pokala. To pa je tudi najhitrejši konec sezone svetovnega pokala v 25 letih.

Organizatorji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici, ki bi moralo biti po koncu sezone svetovnega pokala prihodnji teden v dolini pod Poncami, so prav tako potrdili, da je sezona že končana.

"Mednarodna smučarska zveza Fis je v koordinaciji s Smučarsko zvezo Slovenije in OK Planica zaradi pojava koronavirusa in morebitnih posledic sprejela odločitev o prestavitvi SP v poletih, ki bi moralo biti na sporedu od 19. do 22. marca," je sporočil tiskovni predstavnik Tomi Trbovc.

"Nov termin SP bo določen s strani predsedstva Fisa v dogovoru s SZS in OK Planica ter usklajen s pristojnimi odbori pri mednarodni zvezi," so še zapisali organizatorji Planice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2020 ob 11:14 Laci gost

      Po zanesljivin in preverjenih informacijan okužen delavec v elektromaterial

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2020 ob 11:45 Čudo gost

      Šabeder je trifazni b***k, on razglablja in filozofira o fazah, medtem ko se okužba hitro širi, z ukrepi pa zamuja za en teden.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2020 ob 12:08 nujno gost

      naj se spuca že idnopuk ta nesposobna "komedijantska" vlada!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.