https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Avstriji raste število okužb, v Rimu zaprli park, Madžarska zapira šole, v Londonu okužen tudi novorojenček

14.3.2020  

Novi koronavirus COVID-19 se v svetu še naprej pospešeno širi. Države sprejemajo številne ukrepe. Negativne posledice epidemije je moč čutiti tudi v gospodarstvu, kjer je po opozorilih analitikov, škoda še zdaj velika.  

Kot poroča Televizije Slovenija se na infekcijski kliniki zaradi koronavirusa zdravi 16 ljudi, od tega trije na intenzivnem oddelku. Skupno se na infekcijski kliniki tako trenutno zdravi 5 ljudi več kot včeraj.

Italija preložila lokalne volitve

"Italija bo zaradi pandemije novega koronavirusa na jesen preložila za to pomlad načrtovane lokalne volitve na ravni dežel in občin," navaja rtvslo.si. V Rimu so zaprti celo parki.

V Avstriji raste število okužb

V Avstriji je potrjenih okuženih naraslo 602, večinoma na Tirolskem, kjer sta dva kraja od petka v karanteni. To so danes razglasili tudi v kraju Sveta Kri (Heiligenblut) na avstrijskem Koroškem.

Avstrijska vlada bo za obvladovanje krize zaradi koronavirusa namenila do štiri milijarde evrov, ki bodo dodeljeni za ta namen ustanovljenemu kriznemu skladu.

Madžarska zaprla šole

Za zaprtje šol so se odločili tudi na Madžarskem.

V Londonu okužen tudi novorojenček

V londonski porodnišnici so potrdili, da imajo primer matere in novorojenčka, ki sta pozitivna na koronavirus. Ženska je bila še kot nosečnica sprejeta v bolnišnico s simptomi pljučnice, nato je testiranje potrdilo, da ima bolezen covid-19. Po rojstvu so testirali novorojenčka, ki je bil pozitiven.

Turčija prepovedala vstop v državo 

Turčija je danes prepovedala vstop v državo potnikom iz Nemčije, Francije, Avstrije, Španije, Belgije, Danske, Norveške in Švedske. 

Češka zapira trgovine in lokale

Na Češkem zapirajo trgovine in gostinske lokale, v Severni Makedoniji sta izolirana dva kraja. S Kosova poročajo o prvem primeru okužbe.

V Iranu v enem dnevu umrlo 97 ljudi

Iran je za Kitajsko in Italijo tretja najbolj prizadeta država okužbe s covid-19 na svetu. Skupaj je število žrtev v Iranu naraslo na 611 ljudi. Samo v zadnjih 24 urah je umrlo 97 bolnikov. Novo okuženih je 1365 oseb. Po uradnih podatkih se je skupno, od začetka izbruha nevarnega virusa, okužilo 12.729 Irancev.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.