https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Zimska oprema od danes ni več obvezna

15.03.2020 ob 9:00  

Danes je 15. marec, dan, po katerem zimska oprema na motornih vozilih ni več obvezna. Glede na vremensko napoved pa pnevmatik še ni priporočljivo zamenjati.

 

Zakonodaja določa, da je treba med 15. novembrom in 15. marcem imeti avto opremljen z zimsko opremo. Vendar pa obveza zimske opreme velja tudi izven tega obdobja, če na cestah zaradi vremenskih okoliščin nastanejo zimske razmere, torej ko se sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče poledenelo.

Vremenoslovci sicer zaenkrat napovedujejo toplo vreme, kljub temu pa bo zimska oprema še potrebna na območjih, kjer bodo razmere to zahtevale in v primeru, da bi se temperature spustile in bi nas presenetile snežne padavine.

Pihal bo vzhodni veter

Danes bo sončno, nad hribovitimi kraji bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem pa šibka do zmerna burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 14 °C, navaja Arso.

Jutri bo pretežno jasno, burja bo dopoldne povsod ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, najvišje dnevne od 11 do 16 °C.

OBETI

V torek in sredo bo pretežno jasno. Zjutraj bo hladno, čez dan pa bo topleje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.