https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

VIDEO: Slovenci s petjem in glasbo proti koronavirusu

15.3.2020  

V negotovih dneh, ko se zadržujemo doma in z zaskrbljenostjo spremljamo novice o širjenju novega koronavirusa, se je po vsej Italiji začela oglašati glasba z balkonov, pridružujejo pa se ji še druge države. Tudi slovenski glasbeniki so pozvali k skupnemu petju in igranju na inštrumente, ki nas bo povezalo na poseben način. Zato so bili danes, 15. marca, ob 18. uri k spontanim glasbenim in pevskim nastopom pozvani vsi na svojem domu.

Pobudo je podprl tudi Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, ki poudarja, da nas je širjenje novega koronavirusa nenadoma oropalo družbenih in socialnih stikov, kakršnih smo vajeni vsakodnevno. Strokovnjaki in oblasti priporočajo samoosamitev, kolikor je le mogoče, zadržujemo se doma, stikov med ljudmi je vse manj. V Italiji, kjer je cela država v karanteni, so ljudje spontano odgovorili na osamitev in osamljenost v svojih domovih. Po družbenih omrežjih že krožijo posnetki blokovskih naselij, kjer ljudje na balkonih skupaj pojejo in muzicirajo.

Miran Čarni na kitari (Duo Mystica):

Mišo Kontrec s sinom Dominikom: 

Sašo Zver:

 

Avantura: 

Gianni Poposki - član skupine Noctiferia: 

Ideja se je že razširila čez meje Italije, tako so danes ob 18. uri peli in igrali tudi na Dunaju, po družbenih omrežjih pa so se povezali tudi slovenski glasbeniki s podobnim pozivom.

V italijanskem mestu Siena so ljudje med samoizolacijo ponoči zapeli.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2020 ob 19:05 Risto Kubura gost

      Ja petje zagotovo pomaga. Najbolj pa zborovsko.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2020 ob 19:06 Magyar Bacsi gost

      Čim bolj množično petje, pa bo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.03.2020 ob 19:26 Nemanja Milovič gost

      Da, da pevanje svakako!!!! Čuo sam, da nikako virusu ne odgovara višeglasno pevanje.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.03.2020 ob 20:00 čondraš gost

      Mi moremo zares vsako spletno bedarijo posvojit za 5 minut slave. Naj vam nekaj zaupam, prišepnem na uho, Italijani prepevajo in špilajo na balkonih, ker je vsa država v KARANTENI, SLovenija ni, hepani, lahko komot špilate še na pločniku pa kak € zaslužite :).

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.03.2020 ob 20:02 General Glantzkopf gost

      Jaz že cel večer pojem vojaške pesmi.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2020 ob 20:10 čondraš gost

        Bi rekel debeli da si poješ že evs veče, ampak metek nikak ne najde tvojih možgan.. Bullet in the Head Rage Against the Machine

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2020 ob 20:27 Risto Kubura gost

        Debela je tvoja čundrava pamet, ki je nimaš niti kot jo imajo kokoši. Imaš pa verjetno otekle možgane, bullet si pa kar spusti v tvojo zadnjico.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.03.2020 ob 23:19 Dominko gost

      Samopromotorji. Žalostno

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2020 ob 20:36 cibek gost

      Ge pa te svetovno znani Murko ? Aha on pa ni mogel na balkon ker živi v tastovi hiši in je tast balkonska vrata verjetno zakleno .Gorza tűdi nej popejvo ?E te Kontrec se pa li mantra in mantra in je stalno nič od nič .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.