https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Preverite, kaj ostaja odprto in katere storitve se zaprejo

15.3.2020  

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je Vlada Republike Slovenije na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih izdala odlok, s katerim bo začasno prepovedala ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, z določenimi izjemami. Odlok začne veljati 16. marca 2020 ob 00.00 uri. 

Z odlokom bo začasno prepovedana ponudba ter prodaja blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Sem se uvrščajo nastanitvene, gostinske, velnes, športnorekreacijske, kinematografske, kulturne, frizerske, kozmetične in pedikerske storitve, kot tudi storitve iger na srečo in druge podobne dejavnosti, so sporočili iz Urada Vlade Republike Slovenije.

Kaj ostaja odprto?

- prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji;
- lekarne;
- prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki;
- program vrt in kmetijstvo v prodajalnah;
- kmetijske prodajalne;
- bencinske servise;
- banke;
- pošte;
- dostavne službe;
- trafike in kioske za prodajo časopisov in revij ter
- druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja 

 

 

Storitve, ki se opolnoči obvezno zaprejo?

- nastanitvene
- gostinske
- velnes
- športno-rekreacijske
- kinematografske
- kulturne
- frizerske, kozmetične, pedikerske
- storitve iger na srečo.

(vir: Uradni list RS)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2020 ob 21:44 gost gost

      za šiptare te odlok ne velja oni bojo delali saj itak se pri njih najbolje ukužis sama nehgjena je njih in če nebojo zaprli oni tudi svoje kafiče potem ta ukrep ne velja za vse ker so šiptari izjeme ker oni so nej rizična skupina njih ne lovi ničesar razen denarja saj itak ne plačujejo davka in vse na črno.majo pekarne meso kupujejo brez ustreznih papirjev dostava teh pleskavic je po celi soboti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.