https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Pošta Slovenije sprejela dodatne ukrepe

16.3.2020  

Pošta Slovenije je sprejela nekatere dodatne ukrepe, ki se nanašajo na odvijanje poštnega prometa v državi. Vsi ukrepi grejo v smeri zaščite in skrbi za zdravje in varnost dostavljavcev in zaposlenih na okencih kot tudi naslovnikov oziroma prebivalcev.


Na pošto le če je nujno potrebno

Pošta Slovenije poziva vse prebivalce, stranke in poslovne partnerje, da obiščejo pošto oz. se poslužujejo uporabe poštnih storitev le, če je to nujno potrebno. Vse stranke poziva, da v skrbi in vzajemni odgovornosti za zdravje zaposlenih in strank dosledno upoštevajo predpisani režim vstopa v pošte, in sicer v omejenem obsegu.

Na pošti se lahko sočasno nahaja zgolj toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc. Ob tem naj stranke upoštevajo priporočeno medsebojno razdaljo. Če bodo vsa okenca zasedena, Pošta Slovenije stranke prosi, da počakajo pred vhodnimi vrati poslovalnice, da pridejo na vrsto. Če bo potrebno, bodo zaposleni na pošti vstop v poslovalnico regulirali z občasnim omejenim spuščanjem strank na pošto.

Način zagotavljanja določenih poštnih storitev bo prilagojen

Od danes naprej bo način zagotavljanja določenih poštnih storitev prilagojen in nujno ne bo zahteval obiska pošte ali osebnega kontakta z dostavljavcem. Dostavljavci bodo v hišne predalčnike naslovnikov vlagali tudi priporočena pisma.

Za pisma, ki se vročajo po posebnih zakonih (pravdni postopek, kazenski postopek…) in je predpisana osebna vročitev s podpisom naslovnika ali pooblaščene osebe, bodo dostavljavci v hišnih predalčnikih naslovnikov puščali obvestila o možnosti prevzema pisma na pošti.

Največ teh pisem se vroča po Zakonu o splošnem upravnem postopku (ZUP) in Zakonu o pravdnem postopku (ZPP), ki jih lahko pošta skladno z zakonom v primeru, če naslovnik pisma ne prevzame na pošti, po preteku roka za prevzem na pošti vloži v njegov hišni predalčnik brez potrditve prevzema. Vse prebivalce zato pozivajo, da ZUP in ZPP pisem, če to ni nujno potrebno, ne hodijo iskat na pošto, saj jih bodo po poteku roka za prevzem na pošti prejeli v svoj hišni predalčnik.

Izognite se neposrednemu stiku z dostavljavcem

V primeru vročanja paketov bodo stranke pozvane, da se opredelijo do alternativnega vročanja, ki ne vključuje fizičnega kontakta (podpisa) ter pakete prevzamejo na dogovorjenem mestu.

Pošta Slovenije uporabnikom svetuje, da se izognejo neposrednemu stiku z dostavljavcem, in sicer dostavo v PS Paketomat (24 lokacij po Sloveniji) ter dostavo na vnaprej dogovorjen prostor (na teraso, pod nadstrešek…). Z aplikacijo Pošte Slovenije Moja dostava – moja izbira lahko tudi v zadnjem trenutku spremenijo lokacijo dostave paketa. Za pošiljanje pošiljk pa lahko uporabniki izberejo tudi spletno aplikacijo PS Pošlji paket.

Pričakovati je spremembe delovnega časa in zaprtje pošt

V Pošti Slovenije v prihodnjih dneh pričakujejo, da bomo morali v določenih primerih prilagoditi delovne čase pošt ali uporabnike preusmeriti na druge pošte ali pa določeno pošto za krajši ali daljši čas tudi zapreti. Vse tovrstne spremembe bodo označene na vhodnih vratih pošt, prav tako pa bodo te in vse druge pomembne informacije vsem državljanom na voljo na spletni strani Pošte Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2020 ob 14:26 gost

      Glavnu da se reklame nosi barabe

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.