https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Jevšek Pomurske lekarne in vlado poziva k znižanju cen zdravil

18.3.2020  

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek poziva Pomurske lekarne in tudi slovensko vlado k znižanju cen zdravil, ki lajšajo simptome in bolečine okužbe z virusom covid 19. Celoten poziv objavljamo spodaj.

"Covid 19 je povzročil izredne razmere na svetovni ravni. Zdravstveni bo sledila gospodarska in eksistenčna kriza. Vlada Republike Slovenije dela vse kar je v njeni moči. Podobno tudi slovenske občine. Da rešimo človeška življenja. Da premagamo covid 19.

Zdravstveni delavci in pripadniki civilne zaščite vlagajo izjemne napore, da bi uspeli omejiti in preprečiti širjenje virusa. Ampak za uspeh potrebujemo tudi zdravila. Pod dostopnimi pogoji. Tudi za tiste, ki so zaradi epidemije že v eksistenčni krizi. Zato stopimo skupaj, da skupaj zmagamo. Pozivam vas, da znižate cene zdravila, ki lajšajo simptome in bolečine. Da znižate trgovske marže za tiste skupine zdravil, ki jih ljudje za lajšanje posledic obolenja nujno potrebujejo in po katerih se je v času epidemije povečalo povpraševanje.

Vlado Republike Slovenije pozivam, da po vzoru določitve najvišjih cen zaščitne opreme, ravna podobno tudi pri določitvi najvišjih cen za zdravila, ki lajšajo simptome in bolečine okužbe z virusom covid 19.

Človeško življenje nima cene! Pozivam vas, da z znižanjem cen zdravil stopite nasproti občankam in občanom!"

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2020 ob 10:06 gost

      POPULIST. NAMESTO V REFLEKTORJE IN BETONSKE SPOMENIKE PO MESTU TER STREHE PRIVATNIH TENIŠKIH IGRIŠČ NAJ TVOJA OBČINA RAZDELI LJUDEM TA ZDRAVILA. ME ZANIMA KATERA SO TA ZDRAVILA., KI POMAGAJO PREMAGATI TA VIRUS. AJDE, ŽUPAN, NAŠTEJ JIH.

      37 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2020 ob 10:30 gost

      Vidi vidi Jevšek se je začel oglašati in deliti nasvete ko je nastopila Janševa vlada, kje pa si bil prej g. župan? Dela se panika in se nabirajo na na račun korona virusa politične točke.

      33 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2020 ob 10:54 gost

      Gospod župan v vaših soboških lekarnah?

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2020 ob 11:11 gost

      Znizaj stroske...

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.03.2020 ob 11:18 Čergoli gost

      Najprej naj zniža stopnjo svojega EGA!!!!!

      26 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.03.2020 ob 11:23 Ana gost

      Najslabši župan v zgodovini Murske Sobote

      32 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.03.2020 ob 14:15 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Če bi občina že imela svoje lekarne, bi jih znižal? Sem prepričan da ne. Populist na celi črti. Sramota si Jevšek za Mursko Soboto.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.03.2020 ob 14:17 sprdalo gost

      Zaboga, naj že kdo pomaga temu Jevšku. Saj ne ve, kaj počne. Jevšek, še vedno pa lahko s svojimi prihranki in z jamstvom preko vsega svojega premoženja igraš lažnega skrbnika javnega interesa. Že zdaj se ti smeji vesoljna Slovenija. V tem času je mnogo kaj pomembnejšega od tvojih frustracij. Enkrat že razumi, da si pogorel do temeljev. Jutri boš že sam proti sebi. Tvoj edini naslov sta Židan in Šarec. Ukinjen imata poštni babiralnik. Tvoj in vaši časi so mimo. Ti si NIHČE. Raje si zopet izmisli kakšno novo kazensko ovadbo. Napiši jo zoper sebe, ta ne bo ovržena. Sakramensko sem žejen. Jevšek, župan, piši v Mercator, Spar, Jager in Tuš naj liter piva stane 1 cent, kruh in mleko naj bosta zastonj. Bojim se, da bo v Murski Soboti izbruhnila pandemija mržnje Jevška. Pardon, že jo imamo. Amen

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.03.2020 ob 14:38 fake news gost

      G. Jevšek, preko g. Jankovića bi lahko uredili, da bi bila zdravila za Pomurce v Lekarni Ljubljana zastonj. G. Janković nestrpno čaka Vaš klic. To bi bila novica dneva in priložnost za Soboško lekarno. Eni pač končajo s svojim delo predno začnejo.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.03.2020 ob 14:46 Controloc gost

      Res je prišel čas, da kateri od zaposlenih na soboški občini ali mestni svetnik temu županu pove, kje so meje dopustnega in normalnega. Ljudje si o njem mislijo hude stvari.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.03.2020 ob 15:19 gost

      JEVŠEK najboljši ŽUPAN v Sloveniji največ do sedaj naredil za OBČNE in razvoj TISTI ki pišete negativne stvari ŽIVITE V TEMI in ne vidite kako se razvijamo v EVROPSKO MESTOm

      4 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.03.2020 ob 16:33 nevtralen gost gost

      kda bi lidje vidli, kak dobro služijo lekarne na zdravilaj, kakše fajne plače majo in privilegije, te bi vidli ka ma jevšek praf. Komentarov pa je rejsan puno samo to so gvušno lekarnarji, kak to vö vijdi. Brečijo kak mačke če jim stopiš na rep . problem je samo, ka ustvarjajo lažno gonjo proti jevšeki, ka te lidje rejsan misijo, ka so vsi proti njemi. To sploj nej rejsan, ge san zatao, ka lekarne povejo, če gejo kakše racionalizacije, nej ka so lekarne svete krave in jih nišče nikaj nemre. Samo lidje, misliti morete s svojof glavo nej sveto gemati za rejsan, ka lekarnari vseposedi komenterjajo.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.03.2020 ob 18:49 gost gost

      nevtralen da nemres prdnoti pa si takoj v lekarni idi te na obcino po bobisal pa se namazi

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.03.2020 ob 19:51 gost pet gost

      Sami bedaki ste se oglašali pa pisali nekaj, ka sami ne vete ka. Pa nede van uspelo, ali pa ste plačani, ka davlete tak glupe komentare. Te pomurske lekarne treba razpistiti, ka so ena velka banda, zato pa tak zagovarjajo toga večnoga direktira. Očitno je nezamenljivi za njih, že znajo zakoj. Ka se pa tiče župana, pa je najboljši doslej, največ je napravo, pa še bo. In dokler bo hotel bo župan. zadnji mandat je dobo z prepričljivo večino, vas to bilo- škoda.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 23:30 Monika gost

        In kaj konkretnega je napravil, razen slabih lepotnih popravkov mesta Murske Sobote? Če omenim samo katastrofalno nekvalitetno betonsko ploščad, narejeno na hitro, poceni in brez stroke. Še enkrat vprašam - Kaj je naredil recimo za gospodarstvo Murske Sobote? KAJ KONKRETNEGA JE NAREDIL?

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.03.2020 ob 4:02 CarolAKropf gost

      Dabbar „Google“ moka nuo 6285 iki 7392 USD per savaitę už darbą internete iš namų. Įstojau į šį darbą prieš du mėnesius ir per pirmąją šio sandorio savaitę uždirbau 6457 USD. Šis darbas yra tikrai neįtikėtinas ir kiekvieną dieną man suteikia didelę pajamų dalį. Esu tikras, kad pasieksite geriausią rezultatą. Apie tai skaitykite čia.. ...............>>>>>>>> ­­­­­­­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.03.2020 ob 15:25 lol gost

      Jevšek, to še Janša ne more napraviti. Tvoji predlogi v časi naše nove vlade so kot lanski sneg. Umiri se ker folk že boku želodec od tvohega meglenega nakladanja. Začni redno razmišljati in delati že enkrat v življenju.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.