https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Slovenija še čaka na zaščitne maske

18.3.2020  

V Sloveniji je danes pričakovati prvo večjo pošiljko zaščitne opreme, in sicer milijon in pol kirurških mask tipa dva. Obrambni minister Matej Tonin je danes pred sejo vlade povedal, da na dobavo mask še vedno čakajo.

V zadnjih dneh v Sloveniji primanjkuje zaščitne opreme, predvsem za zdravstvene delavce, ki se z epidemijo koronavirusa soočajo v prvih bojnih vrstah.

Tonin je pred sejo vlade opomnil, da še vedno čakajo na dobavo 1,5 milijona zaščitnih mask. Ponovil je poziv podjetjem, naj občinskim štabom civilne zaščite sporočijo svoje potrebe po zaščitni opremi, a opomnil, da je v tem trenutku še nimajo.

Potem ko je Tonin v torek v izjavi za POP TV podjetja pozval, naj občinskim civilnim zaščitam sporočijo potrebe po zaščitni opremi, so številni iz gospodarstva po njegovih besedah razumeli, da štabi civilne zaščite opremo že imajo. Kot je ponovil, pa nanjo še čakajo. »Lahko je kaos, ker na občinske civilne zaščite že pritiskajo podjetja, naj jim dajo opremo,« je dejal.

Minister je komentiral tudi opozorila, da imajo na krajnski vstopni točki le štiri maske za odvzem brisov. »Urgentno delamo 24 ur za dobavo zaščitne opreme. Ko smo prevzeli dolžnosti, je bilo skladišče prazno, zdaj po celem svetu iščemo blago, da ga lahko razdelimo naprej,« je povedal. Zagotovil je, da bodo opremo delili, takoj ko bo prispela.

Glede kitajske donacije ocenjuje, da bo dobava trajala še nekaj časa. »Za zdaj smo odvisni predvsem sami od sebe, od svojega lastnega denarja in od sposobnosti, da zaščitno opremo kupimo,« je poudaril minister.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.