https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Pošta Slovenije prilagaja delovne čase pošt

19.3.2020  

Pošta Slovenije je z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom in zaščito zaposlenih sprejela dodatne ukrepe. Uporabnike storitev pozivajo, da gredo na pošto samo v primeru, če je to zares nujno potrebno. Prav tako naprošajo prebivalstvo, da se vzdržijo spletnega nakupovanja za ne nujne stvari. Večina poštnih poslovalnic bo od jutri naprej odprta od 9. do 15. ure, oziroma od 9. do 11. ure. Ob sobotah pošte ne bodo poslovale, hkrati pa ne bosta poslovali dežurni pošti.

 

Pošta Slovenije je za zaščito zaposlenih in uporabnikov poštnih storitev sprejela dodatne preventivne ukrepe za preprečitev širjenja okužb ter za zagotovitev čim manj motenega delovanja družbe.

Od četrtka, 19. 3. 2020, bo na poštnih okencih začasno prenehala izvajati določene ne nujne storitve, še naprej pa bo opravljala sprejem in izročanje poštnih pošiljk, bančne storitve in plačilni promet.

Ob tem Pošta Slovenije prebivalce, stranke in poslovne partnerje ponovno poziva, da se poslužujejo uporabe poštnih storitev ali obiščejo pošto le, če je to zares nujno potrebno ter spoštujejo odrejena navodila in protokole za ohranjanje zdravja zaposlenih na okencih, dostavljavcev ter vseh ostalih. Naprošajo, da dosledno upoštevajo predpisani režim vstopa v pošte, in sicer v omejenem obsegu.

V poštnih prostorih se lahko sočasno nahaja zgolj toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc. Ob tem naj stranke upoštevajo priporočeno medsebojno razdaljo. Če bodo vsa delujoča okenca zasedena, Pošta Slovenije stranke prosi, da počakajo pred vhodnimi vrati poslovalnice, da pridejo na vrsto in pri tem upoštevajo varnostno razdaljo. Če bo potrebno, bodo zaposleni na pošti vstop v poslovalnico regulirali z občasnim omejenim spuščanjem strank na pošto.

Prav tako Pošta Slovenije stranke vljudno prosi, da upoštevajo varnostno razdaljo z dostavljavcem na terenu. Dostavljavci se namreč še vedno srečujejo s situacijami, ko jih stranke neupravičeno zadržujejo v lastni bližini glede vprašanj o neposredni izročitvi njihovih pošiljk.

Vse prebivalce tudi poziva, da so strpni in razumevajoči do vseh, ki te dni še naprej opravljajo svoje delo in omogočajo, da bomo skupaj lažje prebrodili ta izjemno težek čas.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2020 ob 9:47 Trčeni gost

      V Soboti na pošti pa delavci v dostavi brez zaščite..... Tou de kriza za dva tedna..... Pa nešternin betežni delajo..... KATASTROFA...... Glavno ka so reklame!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2020 ob 14:40 kako? gost

      kako lahko prevzemate reklame, če trgovine zapirajo, koga zanimajo sploh reklame???????????????????????????????????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.