https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V boj proti novemu koronavirusu z razglasitvijo požarne ogroženosti

20.3.2020  

Uprava RS za zaščito in reševanje od danes, 20. marca, na območju celotne države razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Razglas ne velja za območja s snežno odejo.

Veliko požarno ogroženost naravnega okolja je uprava za zaščito in reševanje razglasila potem, ko ji je to na dopisni seji v sredo naložila vlada, in sicer kot enega od ukrepov v boju proti epidemiji novega koronavirusa in zmanjšanju ogroženosti članov gasilskih enot pred okužbo s covidom-19.

Od danes je tako v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti.

Prepovedano je kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, zunaj pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

V času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja bodo pristojni organi izvajali poostren nadzor.

Kot piše v razglasu, v tem času občinam in gasilskim organizacijam izjemoma ni treba izvajati požarne straže in dežurstva gasilcev ter opazovanja naravnega okolja, kot to določata prva odstavka 11. in 12. člena uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.