https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Spomladansko enakonočje - začetek pomladi

20.03.2020 ob 6:05  

Z današnjim enakonočjem, ki je nastopilo danes, 20. marca 2020, ob 03:50 po našem času, ko je bilo bo sonce na nebu navidezno natančno nad ekvatorjem, se je na severni Zemljini polobli začela koledarska pomlad. 


Dnevi počasi daljši od noči

Enakonočje je astronomski pojav v katerem ekvatorialna ravnina zaide čez sončevo središče, kar pomeni, da sta dan in noč približno enako dolga po celem svetu.

Ob spomladanskem in jesenskem enakonočju je Sonce nad obzorjem toliko časa, kot je pod obzorjem, kar pomeni da sta dan in noč časovno izenačena, nato so dnevi do 21. 6. vse daljši.

Danes do 22 °C.

Vremenoslovni nam za danes napovedujejo, da bo pretežno jasno, popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

OPOZORILO

Za petek in soboto je po vsej Sloveniji razglašena velika nevarnost požarov v naravnem okolju.

Vikend hladen in vetroven

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bo kakšna ploha v zahodnih krajih, predvsem proti večeru in v noči na nedeljo pa se bodo krajevne padavine pojavljale tudi drugod. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri, popoldne pa bo v Prekmurju in na Štajerskem začel pihati severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne od 13 do 19 °C.

V noči na nedeljo bodo občasno manjše padavine, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik.

V nedeljo čez dan bodo padavine ponehale. Občutno hladneje bo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek bo suho, vetrovno in mrzlo, navaja Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.