https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kljub zaustavitvi javnega življenja se kakovost zraka ni izboljšala

21.03.2020 ob 9:00  

V Sloveniji se kljub zaustavitvi javnega življenja, zaradi epidemije koronavirusa, kakovost zraka ni izboljšala. V naši državi so najbolj problematičen vir onesnaženosti zraka s trdimi delci PM10 mala kurišča, katerih prispevek pa zaradi trenutne situacije ni manjši, ampak bi bil lahko celo večji.


Kakovost zraka v Sloveniji je običajno spomladi in jeseni najmanj problematična. Zrak je te dni razmeroma čist.

"Če primerjamo onesnaženost zraka z delci ta teden in prejšnji teden, pa so v tem tednu izmerjene ravni delcev praviloma nekoliko višje kot prejšnji teden, kar je posledica drugačnih meteoroloških pogojev," so za STA povedali na Agenciji RS za okolje (Arso).

"Te dni namreč prevladuje stabilna vremenska situacija, temperaturna inverzija v dopoldanskih urah vztraja tudi do 11. ure, šele nato se ozračje premeša. Zato so dnevna povprečja delcev nekoliko višja kljub nizkim urnim ravnem v najtoplejših urah dneva.

Inverzija bo prisotna do spremembe vremenske situacije v soboto, ko bo prišlo do premešanja ozračja. Tudi zatem kaže, da bodo pogoji za tvorbo inverzije slabi, saj bo zrak v višinah zelo hladen, zato zaenkrat ne pričakujejo večje onesnaženosti, čeprav bi do nje zaradi povečane aktivnosti malih kurišč sicer lahko prišlo."

"V Sloveniji so najbolj problematičen vir onesnaženosti zraka z delci PM10 mala kurišča, katerih prispevek zaradi trenutne situacije v državi ni manjši, ampak bi bil lahko celo večji kot ob enakih meteoroloških razmerah v preteklosti," so za STA izpostavili pri Arso.

Industrija prispeva le majhen delež k celotni onesnaženosti zraka na merilnih mestih državne merilne mreže..

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2020 ob 10:05 Čudo gost

      To pomeni, da se sami zastrupljamo, ker z veseljem kurimo smeti in slaba drva.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2020 ob 11:50 AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .................................. >>>>­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.03.2020 ob 12:26 koronavirus gost

      Kaj dobimo tisti, ki že 6 let segrevamo na elektriko in ne onesnažujemo okolja???????????????????????Krasen kurac!!!!. Sosed pa kuri ko treba in ko nitreba, kaj kuri - pitaj boga, non stop plavi dim -smrdi po vrag za po čem, zraven pa ima dimnikar hišo?????????????????? In ta ne ukrepa, razumi če moreš??????????. Korupcija do konca!!!!!!!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.03.2020 ob 12:43 Lendavski nadvojvoda gost

      Pameten dimnikar,s sosedi se ni za kregat.Tvoja elektrika,ki jo kuriš nekje drugje nekaj onesnažuje.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.