https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Javni sektor: Znižanja plač ne bo, dodatno plačilo najbolj obremenjenim

21.3.2020  

Iz urada vlade so sporočili, da odločno zanikajo informacije, da je v pripravi predlog o znižanju plač zaposlenih v javnem sektorju, kot posledici virusne epidemije. Minister Boštjan Koritnik je vse napore intenzivno usmeril v zagotavljanje dodatnega plačila za dodatno delo.


"Veljavna ureditev že sedaj omogoča, da se zaposlenim, ki so najbolj ogroženi zaradi nujnosti opravljanja nalog v času epidemije, izplačajo dodatki k plači. Vlada bo zagotovila, da se bo zaradi izjemnih okoliščin in naporov, ki jih zaposleni vlagajo, da bomo epidemijo premagali, zagotovilo še dodatno plačilo vsem, ki so zaradi nastale situacije najbolj obremenjeni. Pri tem ne gre le za medicinsko osebje, temveč za vse, ki pomagajo pri zaščiti in varnosti prebivalstva ali z drugimi nalogami pomagajo, da se zagotovi izvajanje nujnih javnih storitev," so še sporočili iz urada vlade.

Tisti, ki bodo dodatno obremenjeni, bodo tudi temu primerno dodatno plačani, za kar bodo zagotovljena posebna sredstva. 

Poleg tega vlada pripravlja dodaten paket za razbremenitev gospodarstva, ki je zaradi epidemije še posebej prizadeto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2020 ob 11:49 LillaIadanza gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel ................................... >>>>­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2020 ob 11:50 EddaPisano gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .................................. >>>>­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.03.2020 ob 11:51 gost

      Kaj ti pomaga več denarja, če zdravje trpi in denarja nimaš kje porabiti?

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.03.2020 ob 11:57 gost

      Moja znanka pa 200 evrov v pol ure.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.03.2020 ob 12:44 Romi gost

      Moja soseda 100 evrov za pol ure😀

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.03.2020 ob 16:54 šimenko gost

      javni sektor največji strošek države ki itak nič ne proizvaja pa še doma so ker ne hodijo v službo takim bi trebalo znižat plaće ki itak nič ne delajo so samo strošek na naš račun v gospodarstvo pa moramo delati da bo javni sektor imel za plače se vide važen je kapital a ne zdravje ljudi

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2020 ob 22:07 gost22 gost

        Eh si pameten, brez dobre podpore iz javne uprave se gospodarstvo lejko slika, napr, ščejš gradbeno dovoljenje, vozniški izpit, moraš k zdravniku, otroci se šolajo, torej po tvojem vsem znižat plače, ker nič ne delajo, lahko pa sam probaš v javni upravi, se prijaviš, razpisov je dovolj in potem tudi ti ne boš nič delal in imel veliko plačo ...kapiš

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.03.2020 ob 15:21 Yeap. gost

      gost22-Daj razvestli me katera je ta podpora iz javnega sektorja??? Če bo tale zadeva z virusom trajala še en mesec kaj misliš od kod bomo vzeli denar ???

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.03.2020 ob 21:11 gost22 gost

      Nisem rekel da bo enostavno, samo takim šalabajzarjev pa povem kaj jim gre, najlažje bi bilo vse zaprejte. V mojem sektore je okrog 120 ljudi in smo samooskrbni. Hm, baje bomo več delali po koroni, upajmo na najboljše, tudi v gospodarstve, ka zvozite s pomočjo države.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.