https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Papež bo podelil izredni blagoslov urbi et orbi in splošni odpustek

25.3.2020  

Papež Frančišek je vse kristjane in ljudi vseh veroizpovedi pozval k skupni molitvi za končanje pandemije novega koronavirusa. Pozval jih je, da se mu v sredo in v petek pridružijo pri molitvi. V petek bo Sveti oče tudi podelil izredni blagoslov mestu in svetu.

Papež Frančišek ne le katoličane, ampak vse kristjane po svetu vabi, da se mu danes, 25. marca, na praznik Gospodovega oznanjenja opoldne v duhu pridružimo in skupaj z njim zmolimo očenaš za končanje epidemije koronavirusa.

Prav tako nas papež Frančišek vabi k molitvi v petek, 27. marca, ob 18. uri. Papež bo na Trgu sv. Petra, ki bo zaprt za ljudi, izjemoma podelil blagoslov mestu in svetu, t.i. urbi et orbi, ki ga običajno vošči ob božiču, veliki noči in po izvolitvi papeža.

V tem času bo možen tudi prejem popolnega odpustka. Prejmejo ga lahko bolniki s koronavirusom, zdravstveni delavci, družinski člani in vsi drugi, ki molijo zanje.

Za prejem odpustka je potrebno, da duhovno sodelujejo pri pobožnosti, kot je npr. molitev rožnega venca ali križevega pota. Druge pobožnosti, s pomočjo katerih lahko prejmemo odpustek, so tudi spremljanje svete maše prek interneta, molitev veroizpovedi, očenaša in molitev k Devici Mariji.

Katoličani, ki niso zboleli za koronavirusom, lahko prav tako prejmejo popolni odpustek, če darujejo vsaj pol ure češčenja pred Najsvetejšim ali pol ure molitve s Svetim pismom, z molitvijo rožnega venca ali rožnega venca Božjega usmiljenja ter tako »vsemogočnega Boga prosijo za konec epidemije, olajšanje za vse trpeče in večno odrešenje tistih, ki jih je Gospod poklical k sebi«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2020 ob 9:58 gostja gost

      Edini pameten človek na položaji. Ne klanja se ne ne levin, pa ne desnim, pa ne vmesnin. Po njen si lahko vsi vzamejo vzgled.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.